Terasz beépítés

A terasz beépítés által néhány lépés megtételével kiszabadulhatunk a négy fal közül, élvezve a napsütést és a friss levegőt. A teraszon tárolhatjuk kedvenc növényeinket, ha pedig a mérete lehetővé teszi, akkor akár az egész családnak is helyet adhat egy-egy étkezésre vagy pihenésre.

Viszont a terasz nyújtotta lehetőségeket csak tavasz végétől körülbelül az ősz kezdetéig tudjuk igénybe venni, de tájolásától függően még nyáron sem mindig zavartalan az itt eltöltött időnk. A folyamatos napsütést és a hőséget csak rövid ideig bírjuk. Az eső még tovább csökkenti a teraszunk használhatóságát, nem beszélve a szél által odafújt falevelektől és más apró dolgokból eredő bosszúságról.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

Miért előnyös a terasz beépítés?

Beépített terasz Budapest

Beépített terasz

Teraszunk beépítésével a területet akár egész évben használhatjuk, ha a otthonunk bejárati ajtaja is itt található akkor akár előtetőként is használhatjuk, mely kellemesebbé teheti az épületbe való bejutást eső vagy hóesés közben. A beépített terasz által nyújtott lehetőségek szinte teljes mértékben megegyeznek a télikertekével.

A rengeteg üvegfelületnek köszönhetően nagy mennyiségű természetes fény áll rendelkezésünkre, téli időszakban a napfényt átengedve kellemes hőmérséklet tartható fent.

Hőszigetelt üvegfelületeinek és hőhídmentes kialakításának köszönhetően akár gazdaságosan fűthető vagy légkondicionálható, ezáltal akár a nappalinkat is kibővíthetjük a helységgel.

Terasz beépítés – A télikert alapanyaga

A télikertekhez hasonlóan általában háromféle alapanyagból készíthetőek el, melyek alapján ízlésünk vagy pénztárcánk alapján választhatjuk ki a nekünk tetszőt, ami lehet fa, műanyag vagy alumínium.

Terasz beépítés – Műanyag télikertek

A műanyagból készült beépített terasz nagyon jó ár-érték aránnyal rendelkezik. Modern, letisztult külsőt kölcsönöz a szerkezetnek. A műanyag profilok alapanyaga pvc, amely egy kemény és tartós anyag, ellenálló a párával és az erős napsugárzással szemben. Vetemedésre nem hajlamos, tisztán tartása könnyen elvégezhető, akár vegyszerek használata nélkül is. A műanyag profilok általában fehér vagy barna színnel rendelkeznek, de fa hatású fóliával ellátva más szín is elérhető.

Terasz beépítés – Alumínium télikertek

Műanyag télikert, terasz beépítés

Télikert, terasz beépítés

Teraszunkat alumíniummal beépítve egy modern, elegáns és nem utolsó sorban szinte örök életű szerkezetet kapunk. Az alumínium kiváló mechanikai tulajdonságokkal van ellátva, melyeknek köszönhetően a legnagyobb igénybevételt is képesek elviselni.

Legelőnyösebb tulajdonsága hogy nem rozsdásodik, emellett szilárd és könnyű szerkezetek előállítását teszi lehetővé. Az alumínium profil lehetővé teszi akár nagyobb üvegfelület beépítését, vagy pedig három rétegű üvegezés használatát, amely még hatékonyabb hőszigeteléssel látja el a helységet.

A fából és műanyagból készült beépített teraszokkal vagy télikertekkel ellentétben bármilyen színnel ellátható, ennek köszönhetően könnyen belesimulhat környezetébe. Az alumínium szerkezetek ára magasabb a másik két alapanyagénál, de cserébe örök életű, semmilyen utólagos munkát nem igényel valamint a luxus érzését árasztja magából.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

Terasz beépítés – Borovi fenyő télikertek

Akik a természetes anyagok használatát részesítik előnyben, azoknak a terasz beépítését fa alapanyagból érdemes elkészíteni. Az építéshez többféle fa anyag alkalmas lehet, de a legelterjedtebb a nyílászáróknál is nagyon népszerű borovi fenyő. Ez a fafajta kültéri és beltéri használatra egyaránt tökéletes, könnyen megmunkálható és hosszú időn át megőrzi szépségét.

A borovi fenyő természetes színe sárga vagy barna árnyalatú, idővel besötétedhet, valamint nagyon sokféle színnel ellátható, megőrizve a természetes mintázatát. A fa felületkezelése által ellenálló a felületüket károsító gombákkal és a rovarokkal szemben.

A fa anyagra jellemző vetemedés a rétegragasztásos módszer segítségével megelőzhető. A szerkezet általában hossztoldott fa anyagból készül de igény esetén toldásmentes lecekből is előállítható, bár ez jelentősen megnöveli a terasz beépítés árát.

Amennyiben a télikertünk vagy a beépített teraszunk ad otthont a kültéri medencénknek vagy jacuzzinknak, akkor általában a fa helyett a műanyag vagy alumíniumból készült szerkezetet javasoljuk, mivel víz miatt a levegő páratartalma jelentősen megnövekedhet, ez pedig hosszú idő után a fából készült szerkezet károsodását okozhatja.

Terasz beépítés – A télikert nyílászárói

A beépített teraszunk kényelméhez feltétlenül szükséges a megfelelő nyílászárók és árnyékoló eszközök kiválasztása és beépítése, mivel a helységben kialakult üvegházhatásnak köszönhetően hamar elviselhetetlen hőség alakulhat ki. A megfelelő szellőztetéshez legalább két nyitható üvegfelületre van szükség. Amennyiben a beépített terasz a földszinten van kialakítva, akkor a helység kertre nyíló ajtaja mellé szükséges minimum egy nyitható ablak is.

Terasz beépítés- A télikert árnyékolása

A terasz árnyékolását többféle módszerrel, vagy ezeknek együttesével tudjuk biztosítani. A beépített terasz teteje általában polikarbonát lemezekből vagy biztonsági üveglapokból áll, utóbbi esetében érdemes érdemes ellátni, mely megszűri a napfény egy részét. Igazán hatékony eredmény érhető el napellenző szövet vagy alumínium redőny felszerelésével. Ezek motorizáltak, ennek köszönhetően egy gombnyomással működtethetőek, amennyiben az időjárás indokolja, akkor könnyedén szabályozhatjuk őket.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

Terasz beépítés – Tetőszerkezet

A polikarbonát tetők használata nagyon népszerű, alacsony tömegüknek köszönhetően a tartószerkezete jelentősen kisebb igénybevételnek van kitéve. A természetes fényt átengedik, viszont a ráeső csapadék kopogó hangot eredményez.A beépített teraszunk oldalainak árnyékolásához többféle módszer közül választhatunk. A szalagfüggönyök és reluxák mellett akár mobil rovarhálóval kombinált redőnyöket is használhatunk.

A rovarhálónak köszönhetően az itt eltöltött időnket nem fogják elrontani a betévedt legyek vagy szúnyogok.

Az elkészült beépített terasz mostantól zavartalan pihenést, étkezést vagy munkát tesz lehetővé számunkra, mindezt anélkül hogy az időjárás hatással lenne ránk és a helységben tartózkodókra. A régi teraszunk beépítésének köszönhetően tehát egy hasznos, sokoldalú és nagyon különleges helységre tehetünk szert, amely könnyedén és gyorsan a család kedvencévé válik és az otthonunk piaci értékét is jelentősen megnöveli.

Télikert építése országosan, rövid hátáridővel

Télikert, terasz beépítése rövid hátáridővel

Beépített terasz

Beépített terasz

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa