Bejegyzés a ‘Alumínium télikert’ kategóriában

A télikertek régebben kizárólag a jómódban élők kiváltsága volt, szerepük szinte kizárólag az időjárásra érzékeny növények tárolására korlátozódott. Mára ez a helyzet megváltozott, a télikertek ma már sokak számára megfizethetőek. Építésük többféle alapanyag felhasználásával történhet, melyek közül bárki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. Azok, akik számára a műanyag télikertek egyszerűsége, valamint a fa természetessége nem elegendő, a minőségi alumínium télikert építése jelentheti a tökéletes megoldást.

Alumínium télikert építése

Alumínium télikert építése

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

Alumínium télikert

Az alumínium télikertek ára viszonylag magasabb a többi alapanyagból készült társaihoz képest, ám cserébe számos előnyös tulajdonsággal ruházza fel a helységet. Az alumínium előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy tartósak, felületük nem rozsdásodik, alacsony tömegüknek köszönhetően pedig könnyű szerkezetek létrehozását teszik lehetővé.

Az épülethez használt profilok az alapanyag merevségének köszönhetően nem igényelnek további acél merevítést, képesek elviselni akár a háromrétegű hőszigetelt üvegezés súlyát is. A nagyobb szerkezeti szilárdságnak köszönhetően ugyanakkora helyre keskenyebb profil is elegendő, ennek következményeképp akár nagyobb méretű üvegtáblákkal látható el az alumínium télikert.

Az alumínium télikert felületére nincs káros hatással az erős napsütés, valamint a rájuk hulló csapadék, valamint nem tesz bennük kárt a gombásodás vagy penész. Mivel az alapanyag ellenáll a párának, így a télikert segítségével lefedhetjük medencénket, jacuzzinkat anélkül, hogy a levegő páratartalma kárt tenne a szerkezetben.

Az alumínium télikertek egyik legnagyobb előnye, hogy a fából vagy műanyagból készült szerkezetekkel ellentétben bármilyen színnel elláthatóak. Ennek segítségével az utólag épített télikertek könnyedén harmonizálhatnak otthonunkkal.

A télikert hőszigetelése és nyílászárói

A télikert a hideg évszakokban az üvegfelületeiket érő napfény segítségével kellemes hőmérséklet alakítható ki. Az üvegházhatás hasznosítása mellett természetes gazdaságosan fűthetőek is. Ehhez a profilok és a hőszigetelt üvegezés használata nyújt segítséget.

A télikertek felületének szinte egészét alkotó üvegfelület hőszigetelt üvegezéssel van ellátva. A hőszigetelt üvegezés két vagy három rétegű üvegszerkezetből áll. Az üvegrétegek közt rossz hővezetésű, általában kripton vagy argon gáz található.

A télikert hőszigetelése mellett szintén nagyon fontos a hatékony szellőztetés lehetőségének kialakítása. A megfelelő légcsere biztosításához legalább két nyitható nyílászáró szükséges, ám igény szerint az összes üvegfelület is kialakítható nyithatóra.

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

Alumínium télikert árnyékolása

A télikert üvegfelületeit érő folyamatos napsütés hatására a helység egy meleg nyári napon könnyedén túl melegedhet, kellemetlenné téve a benne tartózkodást. Az esetek többségében a rendszeres szellőztetés megoldást jelenthet. A probléma teljes megoldásához célszerű megfelelő árnyékoló eszközökkel felszerelni a helységet.

A télikertek a természetes fény jelentős részét a fényáteresztő tetőelemeken keresztül juttatják be. Melynek árnyékolása különböző árnyékoló ponyvával vagy textillel oldható meg. Ezek az árnyékolók szabályozhatóak, szükség esetén néhány mozdulattal vagy gombnyomással le és felhúzhatóak.

A télikertbe függőleges üvegtáblái esetében a redőnyök jelenthetnek megoldást. A redőnyök segítségével könnyedén szabályozhatjuk, vagy szükség szerint meg is szüntethetjük a télikertbe jutó természetes fényt. A műanyag redőnyök egyszerűségének és alacsony árának köszönhetően kiváló megoldást jelenthet a túlmelegedéshez.

Az alumínium redőnyök még hatékonyabb módon akadályozzák meg a télikertünk túlmelegedését, illetve védik az üvegfelületeket egy esetleges vihar vagy jégeső során. Az alumínium redőnyök a hagyományos zsinórral vagy gurtnival való használat mellett emelő motorral is elláthatóak, mely még nagyobb kényelmet tesz lehetővé felhasználói számára.

A télikert manapság már bárki számára elérhető, ezért egyre többen választanak télikertet, de sokan nem tudják mi legyen a télikert alapanyaga. Akinek az ingatlana rendelkezik elegendő hellyel a télikert megépítésére. A télikertek felületét szinte teljes mértékben üveg borítja, mely nem csak egyedi hangulatot biztosít a bent tartózkodó emberek számára, hanem a közérzetükre is jótékony hatást gyakorol.

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

A télikertünk szerkezete egyaránt alkothatja fa, műanyag vagy pedig alumínium elemek felhasználásával. A fent említett alapanyagok közül mindhárom alkalmas teljes egy értékű télikert felépítésére, a számunkra ideális alapanyag kiválasztása főként egyéni ízlésünk és a rászánt összeg függvénye.

Télikert alapanyaga – Fa télikertek

A fából készült télikert elsősorban a természetes anyagok kedvelőinek javasolt. A fa egyedi szépsége nagyon mutatós télikertek építését teszi lehetővé, mely könnyedén belesimul környezetébe. A télikert készítésére több féle fából is elkészíthető, amely kültéri használatra alkalmas. A télikert építésére az egyik legideálisabb faanyag a borovi fenyő.

Télikert alapanyaga - műanyagból készül téli kert

Télikert alapanyaga – műanyagból készül téli kert

A borovi fenyő egy nagyon tartós faanyag, mely ellenálló az időjárás káros hatásaival szemben, a megfelelő felületkezelés hatására ez az ellenálló képesség nagyon hosszú megvédi a fa külsejét.

A fa télikertek szerkezetét általában hossztoldott és rétegragasztott faanyagból készítik. Igény esetén toldás nélküli faanyagból is elkészíthető. Utóbbi jelentősen nagyobb költségű lehet, mivel viszonylag ritka a megfelelő méretű, hibátlan faanyag.

A fa télikertek többféle színben elérhetőek, így bárki találhat ízlésének megfelelőt. Lehetőségünk van a télikert felületét akár homogén színnel is ellátni, bár az teljesen elfedi a fa természetes szépségét. A fából készült télikertek felületét a fa nyílászárókhoz hasonlóan érdemes 7-8 évente újra lefesteni, ennek köszönhetően nagyon hosszú ideig megőrzi majd az állapotát.

Télikert alapanyaga – Műanyag télikertek

A műanyag télikertek PVC felhasználásával készülnek, ami egy hatékony, tartós és olcsó alapanyag, valamint széleskörű felhasználást tesz lehetővé. Ellenáll az állandó napsütésnek, felületére nincs hatással a pára vagy az eső. A műanyag télikertek nem igényelnek sem festést vagy felületkezelést, tisztán tartásuk pedig egyszerűen elvégezhető.

A műanyag télikertek profiljainak belsejében a nyílászárókhoz hasonlóan légkamrák vannak kialakítva, mely a jó hőszigetelés előfeltétele. A légkamrák a télikert szigetelése mellett nagymértékben csökkentik a szerkezet tömegét is. Ennek köszönhetően a télikert építésekor nem kell vastag ormótlan gerendákkal elcsúfítani látóterünket.

A műanyag télikertek ára alacsony, viszont hatékony hőszigeteléssel vannak ellátva, valamint tartósak és ellenállóak. A kiváló ár-érték aránynak köszönhetően a műanyag télikertek manapság már bárki számára elérhetőek, aki szeretne egy otthonra.

Télikert alapanyaga – Alumínium télikertek

Az alumínium télikertek minden szempontból a luxust és a tartósságot képviselik. Az alumínium tulajdonságainak köszönhetően a télikertünk szinte örök életű lehet. Az alumíniumból készült váz teljes mértékben ellenáll az időjárás próbáinak, nem rozsdásodik, valamint a vetemedés sem okozhat gondot.

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

A tökéletes záródásnak és az alumínium kiváló hőszigetelésének köszönhetően a télikertek a napfény hasznosítása mellett akár gazdaságosan fűthetőek is a téli, kora tavaszi időben. Jacuzzink vagy medencénk köré felépítve akár egész évben élvezhetjük a kellemes fürdést, anélkül hogy egy vagyont költenénk a helység és a víz melegen tartására.

Az alumínium szilárdságának köszönhetően akár vékonyabb profilok kialakítása is lehetséges, megnövelve ezzel az üvegfelületek méretét, valamint modern külsőt kölcsönözve a télikertünk számára.

Az alumínium télikertek felülete már a gyártás során megkapja végleges színét, az összeszerelést követően nem lesz szükség a felületek újrafestésére. Az alumínium bármilyen színnel ellátható, a lehetőségeknek csak a képzeletünk szabhat határt. Habár megépítésük némileg drágább a fából és műanyagból épített télikerteknél. A magasabb összegért cserébe egy olyan szerkezettel bővítjük ki otthonunkat, ami minden igénynek megfelel.

 

A télikertek hosszú pályafutásuk során töretlen népszerűségnek örvendtek. Ám mostanra már szinte bárki kibővíthető otthonát ezzel a hasznos, sokoldalúan használható, valamint különleges helységgel. Télikertek gyártása rövid határidővel.

A télikert megépítéséhez nincs is másra szükségünk a megépítéshez szükséges pénzösszegen kívül, csupán egy építésre alkalmas helyre.

Télikertek gyártása – Télikertek fajtái

Ez a hely lehet akár a már meglévő teraszunk, melyet ezáltal egész évben használhatunk, mivel nem lesz kitéve az időjárás szeszélyeinek. Ebben az esetben a télikert külső méretét és formáját a terasz fogja megadni.

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

A télikert az épület mellé közvetlenül is felépíthető, amennyiben nincs teraszunk, vagy pedig nem szeretnénk beépíteni. Ilyenkor célszerű a nappali helység vagy a konyha mellé felépíteni. Így egy ajtón kilépve rögtön a télikert juthatunk, mindössze néhány lépés megtételével.

A különálló télikertek az ingatlan bármely arra alkalmas méretű és elhelyezkedésű területén megépíthetőek.

Télikertek gyártása – Télikertek építése rövid határidővel

A télikertek építésének az első lépése a nyílászárókhoz hasonlóan egy helyszíni felmérés, mely során egy képzett szakember vizsgálja meg a télikert leendő helyét. Felveszi a szükséges méreteket, hogy milyen alapanyagból készüljön, milyen kialakítású legyen a télikert, valamint milyen egyéb kiegészítőket szeretnénk mellé. Ekkora már érdemes eldönteni hogy milyen feladatot szánunk télikertünknek, a tervezéskor pedig ezt figyelembe venni.

Télikertek gyártása – télikert anyagának kiválasztása

Télikertek gyártása

Télikertek gyártása

A rögzített adatok alapján megkezdődhet a télikertek gyártása, mely történhet műanyagból, fából vagy pedig alumínium egyaránt. Egy előre megbeszélt, mindkét fél számára megfelelő időpontban a télikert megépítéséhez szükséges szerkezet, szerszámok és szakemberek megérkeznek a helyszínre, ezt követően azonnal megkezdődhet a télikert megépítése.

A télikert a helyszíni felmérést követő 2-4 héten belül elkészül, a felépítés általában 2 munkanap alatt lezajlik.

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa