A terasz beépítés polikarbonát tetőelemek segítségével, valamint hőszigetelt szerkezet építésével egy sokoldalúan használható, időjárástól védett helységet eredményez. A terasz nagyszerű helyszínt biztosíthat többféle tevékenységhez, ám teljes mértékben ki van téve az időjárásnak. Egy hirtelen jött eső vagy szél megzavarhatja a pihenésünket. A terasz beépítésével kialakított helységek tetőszerkezetéhez a polikarbonát lemezek több szempontból is előnyösek.

Milyen előnyökkel jár a polikarbonát használata a terasz beépítése során

A terasz fedésénél, valamint a teraszon beépítésével nyert télikert a helység tetőszerkezetét többféle alapanyagból is kialakíthatjuk. Az üvegtető látványos megoldás, ám nagy tömegének köszönhetően további tartóelemeket igényelhet, ez pedig a belső térből vehet el helyet. Emellett a napfényt teljes mértékben átengedi, mely télen előnyös lehet, ám nyáron a helység túlmelegedését okozhatja.

Ezzel szemben a polikarbonát tetőlemezek számos előnyös tulajdonságukkal kiváló alternatívát nyújtanak a terasz beépítéséhez, fedéséhez. Alacsony tömegük miatt a tetőszerkezet nem igényel extra tartóelemeket, így a télikert belső tere tágasabb, letisztultabb hatást nyújt.

A polikarbonát lemezek belseje üreges, így megfelelő hőszigetelést nyújt a beépített terasz számára. A természetes fény egy részét engedi csak át, így a helység kevésbé lesz hajlamos a túlmelegedésre nyáron. Természetesen elláthatóak árnyékoló eszközökkel is, így még hatékonyabb védelmet nyújtanak a meleg ellen.

Az üvegtáblákkal szemben a terasz beépítése a polikarbonát tetőelemeknek köszönhetően sokkal gazdaságosabb is. Ennek köszönhetően a beépítés sokkal költséghatékonyabb lesz.

A hagyományos víztiszta polikarbonát lemezek mellett lehetőségünk van opálos, bronz vagy egyéb színű lemezeket is felszerelni, melyek egyedi hangulatot biztosítanak a használóiknak.

Miért érdemes a terasz beépítése

A terasz beépítésével megakadályozhatjuk, hogy az ide tervezett családi összejöveteleket elmossa egy hirtelen jött eső, vagy megzavarja a szél. A hőszigetelt elemekkel beépített terasz nem csak nyáron használható, így akár télen is kiülhetünk majd egy kávéra, teára, vagy akár egy gyors étkezésre is. A télikert, beépített terasz akár fűthető is, ezzel pedig akár egész évben tartható a kellemes hőmérséklet odabent.

A nagyméretű üvegfelületnek köszönhetően a helység több mint elegendő természetes megvilágítással rendelkezi. Ez a fény jótékonyan hat a közérzetünkre, valamint a szobanövényeink is értékelni fogják. Az üvegtáblákon áthaladó napfény télen az üvegházhatást hasznosítva biztosít kellemes hőmérsékletet a helység számára.

A terasz beépítés során használt alapanyagok polikarbonát tetőlemezekkel

A műanyag elemek felhasználásával beépített terasz a modern és letisztult hatás mellett költséghatékony megoldást is lehetővé tesz. A műanyag tartóelemek és nyílászárók a belsejükben kialakított légkamrák segítségével biztosítják a megfelelő szigetelést a szerkezet számára. A terasz beépítés polikarbonát tetővel, valamint hőszigetelt üvegtáblákkal felszerelt műanyag nyílászárók használatával történik.

A természetes anyagok kedvelő számra a terasz beépítés során a fa elemek felhasználása javasolt. A borovi fenyőből készült szerkezet felülete barátságos és hívogató, emellett pedig kiválóan alkalmas a kültéri felhasználásra. A fából készült szerkezet hőszigetelése nagyon jó, a hőszigetelt üvegnek köszönhetően nagyon kellemes hőmérséklet alakítható ki a helységben.

Az alumínium szerkezettel és nyílászárókkal beépített teraszok a legmagasabb elvárásoknak is könnyedén megfelelnek. Az alumínium beépített teraszok és télikertek ellenállóak az időjárással szemben, valamint a legintenzívebb használat sem tesz bennük kárt. Felületük nem rozsdásodik, valamint szinte bármilyen színnel ellátható. A polikarbonát tetőlemezek, valamint az alumínium nyílászárók nemcsak modern és elegáns megjelenést biztosítanak, de nagyon jól szigetelnek is.

 

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa