A télikertek szellőztetése az épület többi helységéhez hasonlóan kiemelten fontos. A friss levegő nem csak a jó közérzetünk, hanem az egészségünk egyik feltétele is. A télikert kialakítása során fontos a helységet könnyedén, valamint gyorsan szellőztethessük, így a rossz és állott levegő mellett a páratartalmat is alacsonyan tarthatjuk. A télikertek üvegfelületei a napsütés hatására könnyedén felmelegítik a helységet, ám a nyári melegben igazi forróság is kialakulhat odabent. Ennek elkerülése érdekében ajánlott a rendszeres szellőztetés, vagy akár az ablakok és ajtók tartós nyitva tartása.

Miért fontos a télikertek szellőztetése

A friss levegő fontos szerepet játszik életünkben, akárhol is tartózkodunk éppen. A télikertek a pihenés és a nyugalom szigetét tölti be otthonunkban, ezt a feladatot nehéz lenne úgy ellátni, ha odabent dohos, állott levegő van. Ilyen környezetben nem csak rosszul éreznénk magunkat rövid időn belül, de nem is túl egészséges a bent tartózkodás.

A modern télikertek, készüljenek azok fából, műanyagból, vagy akár fémből, nagyon jó hőszigetelő képességgel kerülnek megépítésre. Az építés során az összes alapanyag, a nyílászárók, a külső szerkezeti elemek, illetve a tető is jól szigetelő anyagokból készül, annak érdekében, hogy akár télen is használható legyen a helység.

A régebbi nyílászárók nem zártak tökéletesen, az apró hézagokon keresztül a levegő gond nélkül áramlott ki és be, kellemetlen huzatot okozva, ám emellett folyamatos szellőztetést is biztosított a helységek számára. Ennek köszönhetően ezekben az épületekben ritkábban is elegendő volt szellőztetni. Amikor a régi nyílászárókat ezekben a helységekben nagyon jól szigetelő és záródó ablakokra és ajtókra cserélték, gyakran elkezdtek penészedni a falak, valamint a levegő is hamar elhasználódott. A télikertek esetében ugyanez a helyzet áll fent, így a modern nyílászárókkal felszerelt helységekhez hasonlóan itt is szükséges a rendszeres és kiadós szellőztetés.

A hőszigetelt üvegezés feladata, hogy lecsökkentse a helységben az üvegfelületeken elveszített hő mennyiségét, viszont a napsugarak jelentős részét átengedje. Ez a hideg évszakokban nagyon előnyös lehet, nyáron viszont válaszlépésekre van szükség annak érdekében, hogy ne legyünk rosszul a helységben. Az üvegházhatás miatt az üvegen átjutó fény felmelegíti a helyet, így a megfelelő árnyékoló eszközök használata mellett nagyon gyakran kell szellőzetni a télikertünket.

Hogyan biztosítsuk a télikertek szellőzését

A hatékony szellőztetéshez minimum két nyílászáróra van szükség a télikertek esetében. Ez a legtöbb esetben bőven elegendő, ennek eléréséhez egy nyitható ablakra van szükség a bejárati ajtó mellett. A télikertek tervezése során arra is lehetőségünk van, hogy a fix és nyitható üvegtáblák helyett az összes üvegezett elem nyitható legyen. Ennek köszönhetően nemcsak elegendő, de szabadon variálható szellőzés is lehetséges, így ha valamelyik ablak útban van vagy zavaró számunkra, akkor kinyithatunk helyette másikat is.

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa