A télikertek építése többféle alapanyagból, valamint többféle kialakítás szerint lehetséges, ezáltal a legtöbb otthon kiegészíthető ezzel a sokoldalúan használható építménnyel. Az építéshez a megszokottnak számító fa mellett gyakran választják a műanyag, illetve az alumíniumból készült szerkezeteket is. Az építmény tetőszerkezete a hagyományos tetőelemek mellett biztonsági üvegből, illetve polikarbonát lemezekből is kialakítható, így megnövelhetjük a beérkező fény mennyiségét is.

Télikertek építése alapanyag szerint – Télikertek építése műanyagból

A műanyag télikertek PVC-ből készülnek, amely ellenálló a folyamatosan tűző nappal, illetve a felületüket érő csapadékkal szemben is. A műanyag profilelemek belseje üreges kialakítású, melyek a bennük található levegőt hasznosítják hőszigetelési feladatokra.

A műanyag télikertek elemei alapesetben fehér színben készülnek, ami modern látványt biztosít a épület számára. A fehértől eltérő színben is lehetséges a gyártásuk, ehhez színes vagy fa hatást nyújtó fóliával vonják be őket. Az általunk kiválasztott stílusú fóliát a gyártás során, a még meg nem keményedett profilok felületére laminálják, így megelőzhető, hogy idő előtt felváljon a fólia a felületről.

A műanyag télikertek szerkezete nem igényel festést, vagy egyéb gondozást, tisztán tartásuk pedig könnyedén elvégezhető.

Télikertek építése alapanyag szerint – Télikertek építése fából

A fa télikertek legnagyobb számban a borovi fenyőből készülnek, amely egy tartós, ellenálló faanyag. Külső és belső használatra egyaránt kiválóan felhasználható, így a télikertek és nyílászárók mellett más területeken is gyakran használják őket.

Az időjárás hatásaival szemben hosszú időn át képes ellenáll. A faanyag rajzolatának és a nagy színválasztéknak köszönhetően a télikertünk bármilyen környezetbe könnyedén beleilleszthető.

A fa télikertek a felületkezelésnek köszönhetően tartósan ellenállnak majd a felületüket érő időjárási hatásoknak, valamint a faanyagot károsító rovarokkal vagy gombákkal szemben. A télikert szerkezetéhez használt faanyag rétegragasztással készül, hossztoldott faanyag felhasználásával.

A rétegragasztott faanyag használatával a télikert esetleges vetemedése jelentősen csökkenthető. Ezzel megelőzhetjük, hogy a csapadékok vagy a magas páratartalom eldeformálja a télikert szerkezetét.

 

Télikertek építése alapanyag szerint – Alumínium télikertek építése

Az alumínium télikertek ára ugyan magasabb a fából vagy műanyagból készült társaihoz képest, ám cserébe számos előnyt biztosít a helység számára. Az alumínium előnyös nagy előnye, hogy tartós, felületük nem pedig rozsdásodik, az alacsony tömegüknek köszönhetően pedig könnyű szerkezetek létrehozására is alkalmasak.

Az épülethez használt alumínium profilok a merevségüknek köszönhetően nem igényelnek további acél merevítést, ezért még a háromrétegű hőszigetelt üvegezés súlyát is képesek elviselni. A nagyobb szerkezeti szilárdságnak köszönhetően keskenyebb profilok elegendőek, így megnövelhetjük az üvegezés méretét.

Alumínium télikertek felülete

Az alumínium télikert felületére nincs káros hatással az erős napsütés, valamint a rájuk hulló csapadék, valamint nem tesz bennük kárt a gombásodás vagy penész. Mivel az alapanyag ellenáll a párának, így a télikert segítségével lefedhetjük medencénket, jacuzzinkat anélkül, hogy a levegő páratartalma kárt tenne a szerkezetben.

Az alumínium télikertek egyik legnagyobb előnye, hogy a fából vagy műanyagból készült szerkezetekkel ellentétben bármilyen színnel elláthatóak. Ennek segítségével az utólag épített télikertek könnyedén harmonizálhatnak otthonunkkal.

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa