Nincs is annál kellemesebb, mikor egy időjárástól akár teljesen független, szinte teljes felületét üveggel borított helységben tartózkodunk. A természet közelségét télen-nyáron élvezhetjük, hőszigetelésének köszönhetően pedig fűthető a téli időszakban, és hűthető a nyári hőségben, anélkül hogy egy vagyont költenénk a légkondicionálásra. Éjszaka egy kényelmes székből élvezhetjük akár a csillagos égboltot is anélkül, hogy ki lennénk téve az időjárás szeszélyeinek. Ez az üveggel borított helység nem más, mint a télikert. Télikertek építése során sok dologra kell figyelnünk.

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

Télikertek építése

Télikertek építése

Télikertek építése

A télikertek építése a fent említett előnyökön kívül szinte bármire célra használható, családi étkezések, a nappali kibővítése, exkluzív dolgozó szoba. Segítségével akár télen is csobbanhatunk egyet a medencénkben.
A télikert a régi időkben szinte csak a leggazdagabbak kiváltsága volt, de feladata általában csak annyi volt, hogy a hidegre érzékeny, trópusi növények kitelelhessenek benne. A mai modern télikertek továbbra is alkalmasak erre a feladatra, de már nem kizárólag erre használják őket.

Télikertek építése – Ki engedheti meg magának?

Manapság a télikerteket szinte bárki megengedheti magának, kisebb vagy akár nagyobb méretben is. Építésükhöz többféle alapanyag közül választhatjuk ki a nekünk tetsző vagy pénzkeretünknek megfelelő árral rendelkezőt.

A télikertünk árának nagy részét a kiválasztott alapanyag befolyásolja. A műanyagból készült télikertek ára barátságos, ezért méltán közkedvelt választás. A fából készült télikertek a természetes anyagok kedvelőinek gyakori választása, szép és egyedi mintázata könnyen belesimul a környezetbe.

A télikert felépítése alumínium felhasználásával ugyan költségesebb, mint a másik két alapanyag, de cserébe szinte örökké állni fog, valamint pusztán a megjelenésével is a luxus érzését kelti.

Télikertek építése – Téli kertben lévő nyílászárók

A télikertben található nyílászárók szintén befolyásolhatják az elkészítés árát. Igény szerint az is megoldható hogy az összes üvegfelület nyitható legyen, de 2-3 jól elhelyezett nyílászáró is képes biztosítani a szellőzést.
A télikert mérete is befolyásolhatja annak előállítási költségét, de jóval kevésbé van hatással az árra, mint a fent említett két tényező. Ha a négyzetméter árát nézzük a télikertnek, akkor egy kisméretű télikert drágább, mint egy közel kétszer akkora méretű. Mindenképpen célszerű tehát az igényeinknek megfelelő kialakítású és méretű télikertet választanunk.

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa