A télikert üvegezése az épület felületének szinte teljes egészét alkotja. A télikertek régebben kizárólag a növények védelmére szolgált a rossz idő beköszöntével, napjainkban viszont teljesen más szerepet is betölthet. A télikert üvegfelületei minden esetben hőszigetelt üvegezésből készülnek, ennek köszönhetően az épület számos előnyös tulajdonságra tesz szert.

Télikert hőszigetelése

A hőszigetelés ma már minden épülettípus egyik legfontosabb tulajdonsága. Ez főként a magas energiaárak miatt van így. A lakóépületek esetében a hatékony hőszigetelés alacsonyabb fűtési költséget, valamint jobb közérzetet biztosít a használóik számára.

A télikerthez használt hőszigetelt üvegtáblák két üvegréteggel rendelkeznek. Mindkét üvegréteg 4 milliméter vastag, a rögzítésük 16 milliméteres távolsággal történik, melyekhez távtartókat használnak a gyártás során. Az így kialakított légrést rossz hővezető tulajdonsággal rendelkező védőgázzal töltik fel, valamint párazáró szigeteléssel zárják le. Ennek köszönhetően megelőzhető, hogy az üveglapok közül kiszökjön a védő gáz, valamint pára csapódjon le a szerkezet belsejében.

A hőszigetelt szerkezeti elemeknek és üvegezésnek köszönhetően a télikert belső terében kellemes hőmérséklet tartható fent még rossz időjárás esetén is. A helységben akár gazdaságos fűtés is kialakítható. A hőszigetelt üvegtáblák az üvegházhatás miatt az üvegen áthaladó napfény segítségével segítenek melegen tartani a helységet.

Amíg az év nagy részében az üvegházhatás hasznosítja a napsugarakat, a nyári időszakban könnyen túl is melegítheti a télikert belső tereit. Ennek elkerülésében a különböző külső és belső árnyékolók lehetnek segítségünkre. Ezek közül a leghatékonyabb a hőszigetelt üveg külső oldalán felszerelt redőny, mely azelőtt téríti el a napsugarakat, mielőtt még elérnék az üvegtábla külső oldalát.

Télikert fából

Télikert fából

Télikert hangszigetelése

A télikert üvegezésére használt hőszigetelt üvegezés hatékony hangszigetelő képességgel is rendelkezik. A hagyományos, egyrétegű üveg a zajok hatására rezonálhat, sok esetben pedig fel is erősítheti a kintről érkező zajokat. A kétrétegű üvegezés a zavaró zajok jelentős részét távol tartja a helységtől, így biztosítva a kellemesebb környezetet a felhasználó számára.

A télikert üvegezése hangszigetelési szempontból kiemelten fontos a nappalival közös légtért alkotó télikertek esetében, mivel így a nappali helység hangszigetelése is javulhat.

 

Télikert üvegezése nyitható és fix üveg felületekkel

A télikert építéséhez használt nyílászárók fix, illetve különböző nyitásmóddal rendelkezhetnek. A függőlegesen beépített üvegfelületek egy része, vagy akár az összes is kialakítható nyithatóra. Az épület megfelelő szellőzéséhez azonban általában elegendő 2-3 nyitható felület.

A télikert nyílászárói a hagyományos nyitás mellett bukó funkcióval is elláthatóak, így szellőztetéskor az ablak nyitása kevesebb helyet vesz majd el a télikert belső teréből.

A télikert üvegezés légzárása, szélállósága

A télikertek biztonsága és szigetelése szempontjából a szélállóság, valamint a megfelelő légzárás kiemelten fontos. A télikert nyílászáróinak, üvegfelületeinek ellen kell állnia az erősebb széllökések elleni is a biztonságos használat érdekében.

A télikert üvegezése nagyban hozzájárul az szerkezet hőszigeteléséhez. A megfelelő légzárás biztosításával elkerülhető a huzat kialakítása. Ez a huzat a nyílászáró nyílója és a hozzá tartozó keret között található keskeny hézagokon keresztül alakulhat ki. Ezeken a réseken megfelelő tömítés nélkül a levegő zavartalanul járhat-kelhet, folyamatosan hűtve ezzel az épületet, valamint kellemetlen huzatot okozva ezzel.

A megfelelő légzárás érdekében dupla gumi tömítő csíkok vannak felszerelve a nyílászárók és a keret találkozásához, melyek útját állják az átáramló levegőnek.

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa