A folyamatosan növekvő népszerűségének köszönhetően egyre több otthon kerül felszerelésre télikertekkel. Ez a népszerűség a sokoldalú használatnak, valamint az egyedi hangulatának köszönhető. A télikert megépítése szinte az összes épülettípus esetében lehetséges, legyen szó a régi építésűtől a modern épületekig. Ezek a különleges helységek könnyen beleilleszthetőek a környezetükbe, változatos formájuknak és színüknek köszönhetően. A télikert színei elsősorban az egyéni ízlésünk, illetve a szerkezethez használt alapanyagok függvénye.

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

Télikert színei - RAL színskála

Télikert színei – RAL színskála

Fa télikert színei

A fa télikertek a természetes alapanyaguknak köszönhetően kellemes látványt biztosítanak használóik számára. A télikert szerkezete többféle kültéri használatra alkalmas fából is legyártható. A felhasznált faanyagra jellemző külső jegyek a télikert felületén is láthatóak, illetve kiemelhetőek a megfelelő felületkezelés segítségével. A fa télikertek felülete színre is festhető, ilyenkor az kizárólag az általunk választott szín látszik a fa felületén.

A fa télikertek luc, vörös vagy borovi fenyőből, illetve mahagóniból vagy merantiból is felépíthetőek. A szerkezethez használt faanyag színes lazúrral ellátva többféle színt is lehetővé tesz, de a fa felületének mintája is látható marad. A legnépszerűbb választás a fa télikertek esetében a borovi fenyő, amely a szép, rajzos felület mellett tartós, időt álló télikert építését teszi lehetővé.

Műanyag télikert színei

A műanyag télikertek számos előnyös tulajdonsággal bírnak, melyek közül a nagyon jó ár-érték illetve az egyszerű használat a legismertebb. A műanyag télikertek szerkezete PVC-ből készül, mely ellenálló az időjárás hatásaival szemben, valamint nem felületük nem igényel festést, karbantartást.

A műanyag télikert színe alapesetben fehér, mely az alapanyagnak, valamint a felhasznált adalékoknak köszönhető. Felületük ellenálló az erős napsütéssel szemben, megakadályozva annak elsárgulását.

A fehér szín mellett lehetőségünk van egyéb színben is elkészíteni a műanyag télikert szerkezetet. Ennek eléréséhez a műanyag profilok felületén színes, illetve ha a hatású fóliát helyeznek el. A laminálásnak köszönhetően megszokott fehér szín mellett változatosabb vagy természetesebb hatás érhető el. A színes műanyag ablakok gyártása némileg hosszabb várakozási idővel, valamint magasabb költséggel jár.

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

Alumínium télikert színei

Az alumínium télikertek a télikert gyártás csúcsát jelentik. A szerkezethez felhasznált alumínium számos előnyös tulajdonságának köszönhetően minden igénynek megfelelő, tartós télikert alakítható ki otthonunk területén. Habár magasabb árkategóriába tartozik a fa és a műanyag szerkezetekhez képest, cserébe egy elnyűhetetlen, évtizedeken át tartó télikertet kaphatunk.

Az alumínium télikertek felülete szinte bármilyen színnel ellátható, így bárki könnyen megtalálhatja a neki tetszőt. A kiválasztott szín szinterezési eljárással kerül a szerkezet felületére, mely teljesen elzárja az alumíniumot a külvilágtól. A hagyományos festéshez képest a szinterezés előnye, hogy nem fog idővel lepattogzani a festék a télikert bizonyos pontjain.

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa