A télikert kivitelezés az elemek legyártását és kiszállítását követően néhány nap alatt elvégezhető. A legyártott télikert kivitelezése több módon is történhet. Az építést követően egy olyan helységgel gazdagíthatjuk otthonunkat, amit használhatunk pihenésre, étkezőhelységként, vagy akár a medencénket is lefedhetjük velük. A nappalival közös légterű télikertek nem csak megnövelik a helységet, hanem a természetes fényt is nagyobb mennyiségben engedik majd be.

Télikert típusok

A télikert kivitelezés több módon is végrehajtható. A leggyakoribb eset, amikor a télikertet közvetlenül az épület mellett alakítják ki. Ebben az esetben az is megoldható, hogy egy ajtó segítségével a nappalinkból néhány lépés megtételével a télikertbe juthatunk. Ehhez felhasználhatjuk a már meglévő teraszunkat, ezzel időt és pénzt spórolva a műveleten, ám a télikert helyét utólag is kialakítjuk az épület mellett. Az utólag kialakított terület előnye, hogy nem kell a meglévő teraszunk méretéhez és elrendezéséhez igazodni, így teljesen a saját igényeink szerint alakíthatjuk ki a télikertet.

Télikert építés a teraszon

Télikert építés a teraszon

Lehetőségünk van az épülettől távolabb is a télikert kivitelezésére. Ilyenkor egy arra alkalmas méretű területen kerül megépítésre a szerkezet, melynek alapjait kőműves alakítja ki. Ezzel a módszerrel az akár az udvaron elhelyezett medencénket, jacuzzinkat is megvédhetjük az időjárástól, így akár a rossz idő beköszöntével is használhatjuk őket.

A télikert szerkezetének alapanyaga

A télikert kivitelezése több alapanyag felhasználásából is lehetséges. A legelterjedtebb alapanyag a télikertek építésében a fa, mely több százéves hagyománnyal rendelkezik. A fa természetessége kellemes látványt biztosít a használóinak számára, valamint tökéletesen illeszkedik a területhez. A fa mellett modernebb anyagok is alkalmasak a télikert kivitelezésére. A műanyag profilokból kialakított szerkezet mellett akár alumínium szerkezetű télikertet és építhetünk.

Fa télikert kivitelezése

A fa télikertek által még közelibbnek érezhetjük a természetet. A fa természetessége és egyedisége barátságos környezetet biztosít számunkra, építésük pedig többféle fa fajtából is megoldható. A borovi fenyőből készült télikertek látványos és szép szerkezet létrehozását teszik lehetővé, emellett tartósan ellenállnak az időjárás káros hatásainak is.

A borovi fenyő tartós, emellett kiválóan alkalmas a kültéri használatra. Felületkezelésének köszönhetően a felületük minősége hosszú időn át megőrizhető. A felület 7-8 évente újrafestve pedig évtizedeken keresztül megóvhatjuk a szerkezet felületét.

Műanyag télikert kivitelezése

A műanyag télikertek alacsony áruk ellenére hatékony szigeteléssel, illetve egyszerű használhatósággal rendelkeznek. Az üreges kialakítású PVC-ből gyártott profilok belsejében meghatározott számú légkamra van kialakítva. A műanyag elemeknek köszönhetően egy alacsony tömegű és kiváló hőszigetelésű szerkezet érhető el. A műanyag felületek nem igényelnek festést sem a gyártás után, sem pedig használat közben.

Az alapanyaguk és felületük ellenáll az őket érő víznek és párának, valamint az erős UV sugárzásnak, tisztán tartásuk pedig könnyedén elvégezhető. A műanyag télikertek fehér színű elemekből épülnek fel, de fa hatású vagy színes fóliával természetesebb és változatosabb hatás érhető el. Ennek eléréséhez a profilokat még a gyártás során bevonják a fóliával a tökéletes végeredmény érdekében.

A télikertbe szerelt nyílászárók

A télikert szelőztetése érdekében mindenképpen gondoskodni kell a megfelelő nyílászárók beszereléséről. A télikert egy vagy több bejárati ajtóval is ellátható, így akár a nappaliból a télikerten keresztül is kijuthatunk majd az udvarra, vagy a kertbe. A hatékony szellőzés érdekében legalább két nyitható ablakra is szükség van. Ezek megfelelően elhelyezve könnyű és hatékony szellőztetést biztosítanak a télikert számára, ám akár az összes üvegfelület is kialakítható nyitható kivitelűre.

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa