A télikertek régen kizárólag egy feladatot láttak el, amely a ritka vagy időjárásra érzékeny növények védelme volt télen, vagy akár egész évben. A nagyméretű üvegfelületeknek köszönhetően az itt tárolt növények a zárt tér ellenére megfelelő mennyiségű természetes fényhez jutottak, anélkül hogy a hideg tönkretette volna őket. A modern télikertek már sokkal szerteágazóbb feladatot látnak el. A lakótér vagy a nappali helység megnövelése mellett lefedhetjük vele a medencénket, jacuzzinkat. Fontos, hogy a helységben kellemes hőmérséklet legyen, lehetőleg gazdaságosan, ezért fontos a télikert hőszigetelése.

 

Hőszigetelt üveg

Hőszigetelt üveg

A télikert üvegezése és nyílászárói

A télikertek felületének szinte egészét üvegfelület alkotja, ezzel kellemes kilátást, valamint elegendő természetes megvilágítást biztosítva használóinak. A télikert hőszigetelése érdekében a fix és a nyitható ablakok, valamint a bejárati ajtónk található üveg minden esetben hőszigetelt üvegezés felhasználásával készül.

A két vagy három rétegű hőszigetelt üvegezés kialakításának köszönhetően sokkal előnyösebb hőszigetelést biztosít a télikert számára, mint az egyrétegű, hagyományos üveg. Az üvegrétegek közt található légrések védőgázzal vannak töltve, rögzítésük távtartók és párásodást gátló anyagok felhasználásával történik.

A télikert bejárati ajtaja, valamint a természetes megvilágításért felelős ablakok nyílóinak élén dupla tömítőgumi található. A tömítőgumi a nyílászáró és a keret közti apróhézag kitöltésére szolgál. Megelőzve a huzat kialakulását, amely a helység kihűlését okozhatja a téli időszakban. A hőszigetelt üveg, valamint a tömítő segítségével a télikert akár a hideg évszakokban is gazdaságosan fűthető, ezért egész évben használhatjuk őket.

A télikert szerkezetének alapanyaga

A télikertek többféle anyagból megépíthetőek, így lehetőségünk van kiválasztani, hogy fából, műanyagból vagy alumíniumból készült szerkezetet szeretnénk. A télikert hőszigetelése mindhárom alapanyag használata esetén hatékony, különbségek főként csak a megjelenésben és az árban tapasztalhatóak.

Fa télikert hőszigetelése

A fa jó hőszigetelést biztosít az épület számára, segítéségével látványos és természetes hatást érhetünk el. A számos fafajta közül nagyon kedvelt a borovi fenyő, mely szép erezetével dobja fel a télikertünk külsejét. A készítéshez rétegragasztott faanyagot használnak, mely nagyobb szilárdságot eredményez az épület számára. Valamint a beépített nyílászáróknál minimálisra csökkenti a vetemedés kockázatát. Az egyébként tartós borovi fenyő további felületkezeléssel hosszú időn keresztül megőrzi majd természetes szépségét.

Műanyag télikert

A műanyag télikertek a nyílászárókhoz hasonlóan nagyon jó ár-érték arányt tesznek lehetővé az épület kialakítása során. Előállításuk PVC felhasználásával történik, gyártásuk során üreges kialakítással látják el őket. A profilok belsejében kialakított légkamrák biztosítják a megfelelő hőszigetelést a télikert számára, hasznosítva a bennük található levegőt.

A műanyag télikertek a barátságos ár mellett nagyon tartósak is, felületük nem korrodálódik. Ellenáll a folyamatos napsütésnek, valamint nem igényel festést sem.

Alumínium télikert

Az alumínium télikertek szinte minden igényt képesek kielégíteni, az exkluzív külső esetükben elnyűhetetlen szerkezettel párosul. Építésük során az alumínium összes előnyös tulajdonsága jelen van, így nem kell aggódnunk az időjárás okozta károktól, valamint a korróziótól sem. Az alumínium profilok hőhídmentes kialakítása kiváló hőszigetelést biztosít a télikert számára, a szinterezett felületeket pedig nem igényelnek rendszeres újrafestést. Áruk jelentősen nagyobb összegbe kerül, ám cserébe egy szinte örökéletű szerkezetet kapunk.

A télikert tetőszerkezete

A télikert hőszigetelése szempontjából a tetőszerkezet fontos szerepet tölt be. Kívülről útját állja a különböző csapadékoknak, belülről pedig segít melegen tartani a helységet. A télikert tetőszerkezete polikarbonát lemezekből, valamint biztonsági üvegből is kialakítható. A hőszigetelt biztonsági üveg megakadályozza a hogy az üveg felületén keresztül távozzon a meleg, a polikarbonát lapok pedig üreges kialakításukkal járulnak hozzá a télikert szigeteléséhez.

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa