A télikert hangszigetelő képessége a szerkezeti kialakításának köszönhető. A jó hangszigetelés a zárt télikertek esetében távol tartja, valamint nagymértékben lecsökkenti a kívülről érkező zavaró hangokat. A műanyag, fa valamint alumínium télikertek alapanyaga más és más módon szigeteli a helységet, ám a hatékony eredményhez többrétegű hőszigetelt üvegezésre is szükség van.

Hőszigetelt üvegezés szerepe a télikert hangszigetelésében

Az egyre magasabb energia árak miatt ma minden nyílászárót hőszigetelt üvegezéssel látják el a készítésüknél.  A nyílászárók üvegfelületein hagyományos, egy rétegű üvegezésen keresztül nagy mennyiségű hő távozhat a helységből. Ez főként az ablakok esetében jelent gondot, melyeknek a télikertekhez hasonlóan a szinte teljes felületét üveg borítja.

A hőszigetelt üvegezés alapesetben két üvegrétegből áll össze, egymástól 16 milliméteres távolságban, ezt az összeszerelés során távtartók segítségével érik el. A köztük lévő tér légmentesen kerül lezárásra, miután rossz hővezetésű védőgázzal töltik fel őket.

A kétrétegű üvegezés mellett ma már háromrétegű üvegezés is létezik, ami még hatékonyabb hőszigetelést eredményez. A háromrétegű hőszigetelt üvegezés általában passzívházaknál kerül felhasználásra, de a télikertek esetében is felhasználhatóak használhatóak szükség szerint.

A hagyományos üveg a hangok hatására rezonálhatnak, melyek gyakran akár fel is erősítik a hang erejét. A többrétegű üvegezés útját állja a hangoknak, emellett a rezonálásra is kisebb hajlamot mutat, így a kintről érkező zajok, vagy az utcai forgalom kevésbé lesz hatással az épületben tartózkodókra. A télikert tetőszerkezetét a polikarbonát lemezek mellett edzett üvegből is kialakítjuk, így még tovább javíthatjuk a helység hangszigetelését.

Télikert hangszigetelő képessége borovi fenyő esetében

A fa télikertek esetében a felhasznált faanyag hő és hangszigetelő képessége is nagymértékben befolyásolja a végeredményt. A szerkezethez, valamint a télikertek nyílászárójához használt faanyag többféle vastagságban készülhet. A vastagabb faanyag természetesen jobb hang és hőszigetelését is eredményez. A két vagy háromrétegű üvegezéssel kiegészítve nagymértékben lecsökkenthetjük a helységbe érkező hangok erejét.

Műanyag télikert hangszigetelő képessége

A műanyag télikertek esetében a hő és hangszigetelést a profilok vastagsága mellett belsejében kialakított légkamrák biztosítják. A légkamrákban található levegő nagymértékben javítja a télikert szigetelését, így az épület belső tere kevésbé lesz kitéve a kintről érkező hatásoknak.

A PVC-ből készült profilok másik előnye, hogy az időjárás hatásaival szemben is ellenálló, felületük pedig nem igényel gondozást, valamint festést. Az alapanyaghoz kevert adalékoknak köszönhetően ellenáll majd a felületüket érő erős napsugárzásnak, így nem sárgulnak majd be idő előtt.

Alumínium télikert hangszigetelő képessége

Az alumínium télikertek előállítása ugyan drágább, mint a fából vagy műanyagból készülteké, ám ezért az összegért egy szinte örökéletű szerkezetet kapunk. Az alumínium télikert hangszigetelő képessége az alumínium profilok kialakításának, valamint az alapanyag egyéb tulajdonságainak tudható be. A többrétegű hőszigetelt üvegezéssel, valamint az edzett üvegtetővel a kiváló hő és hangszigetelés biztosítható az alumínium télikertek számára.

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa