Egy télikert építésével egy olyan helyet alakíthatunk ki otthonunkban, ahol a természethez közel érezhetjük magunkat, anélkül hogy közvetlenül ki lennénk téve az időjárásnak. A télikert gyártás által nyert helység szinte teljes egészét üveg alkotja. Ennek az üvegfelületnek köszönhetően egy természetes fényben úszó helységet alakíthatunk ki, mely számos tevékenységnek adhat otthont.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

Télikert kialakítása

A télikert építése szinte minden ingatlanon lehetséges. Kialakításuk lehetséges az előtetőnk alatti terület beépítésével, de az épülethez tartozó erkélyen vagy teraszon is kialakíthatóak. Amennyiben nem rendelkezünk terasszal vagy erkéllyel, vagy pedig valamilyen okból nem szeretnénk beépíteni őket, akkor lehetőségünk van a télikert egyéb helyen történő kialakítására is.

Télikert gyártás fából, műanyagból, alumíniumból

Télikert gyártás fából, műanyagból, alumíniumból

Ha a télikert közvetlenül az épület mellé kerül, akkor akár a nappalinkkal is egybenyitható, jelentősen megnövelve annak hasznos területét.

Különálló télikert

A különálló télikertek előnye, hogy a méreteinél nem kell figyelembe venni a terasz méreteit. A télikert építése az épülethez tartozó ingatlanon belül szinte bárhol lehetséges. A lakóépület mellett elhelyezett télikert kialakításával egybenyitható a nappalival. Az egy teret alkotó, illetve ajtóval leválasztott egyben fűtéssel is el lesz látva, mely a télikertek hőszigetelő képességének köszönhetően gazdaságosan üzemeltethető.

A télikert önálló épületként is elhelyezhető, ilyenkor a méreteit és kialakítását tekintve nem kell figyelembe venni a lakóépület méretét. Ha rendelkezünk medencével vagy jacuzzival, akkor a köréjük is felépíthetjük a télikertet, használatuk ezáltal kevésbé lesz kitéve az időjárásnak. A télikertünkben egy étkező helységet is kialakíthatunk, az itt tárolt bútoraink, növényeink védve lesznek az időjárástól.

Erkély és teraszbeépítés

Az erkélyünk vagy teraszunk többnyire a pihenésünket szolgálja, megfelelő időjárás esetén akár órákat is eltölthetünk itt. Az itt eltöltött időnket az időjárás hirtelen romlása félbeszakíthatja, erős szél illetve esőzés esetén nem igazán kellemes a kint tartózkodás. Az erkélyünk vagy teraszunk beépítésével lehetőségünk van a télikertet kialakítani, mely védett helyet biztosít számunkra, illetve az itt elhelyezett növényeink és értékeink számára egyaránt.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

Az terasz és erkélybeépítés által kialakított télikert belső méreteit adottak, de a viszonylag kis méretű télikertek is kellemesek, illetve hasznosak lehetnek.

Előtető beépítése

Az épület bejárata felett található előtető a bejárati ajtót, illetve annak környékét hivatott megvédeni a csapadékoktól. Használatukkal az érkezés vagy távozás során nyugodtan kereshetjük a kulcsunkat, anélkül hogy eláznánk.

Az előtető beépítésével a helység még hatékonyabban kihasználható. A beépített terület téli időszakban, valamint esős időben megvédi az ide elhelyezett tárgyainkat, cipőinket, vizes esernyőnket.

Télikert gyártás alapanyagai

A télikertek régebben kizárólag fából készültek, mára már nagyon népszerűek a műanyag, illetve alumínium télikertek is. A télikert felületének jelentős részét üveg borítja, mely nagymennyiségű természetes fényt enged a helységbe. Az ehhez használt üveg többrétegű, gázzal töltött hőszigetelt üvegezésből áll.

A télikert tetőszerkezete a hagyományos borítás mellett polikarbonátból, illetve biztonsági üveg felhasználásával is elkészíthető. A télikertek ideális szellőztetése a beépített nyílászárók használatával érhető el. Ehhez általában két-három nyílászáró elegendő, de igény esetén akár az összes üvegfelület kialakítható nyithatóra. 

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa