A télikert építése során egy sokoldalúan hasznosítható, különleges helységgel egészíthetjük ki otthonunkat. A télikert számos feladatot elláthat, legyen az a lakótér kibővítése, növényeink tárolása, dolgozó vagy étkező helység kialakítása, vagy akár jacuzzink vagy medencénk időjárástól való függetlenítése.

Szükséges-e valamilyen engedély a télikert építéshez?

A télikertek építéséhez, valamint a terasz beépítéshez szükséges az építési engedélyek megszerzése. Ez a folyamat minden esetben kötelező, és az ön feladata hogy beszerezze őket.

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

Télikert építése előtt – Helyszíni felmérés

A télikert megrendelése és kivitelezése előtt minden esetben történik egy általunk biztosított ingyenes helyszíni felmérés és tanácsadás. Ilyenkor felvázoljuk a télikert építésével kapcsolatos tennivalókat és tudnivalókat, különböző megoldásokat és alapanyagokat.

Milyen típusú télikertek léteznek?

Többféle módszer létezik a télikertek kialakítására, az első ezek közül a terasz beépítést. Amennyiben az épület megfelelő méretű terasszal rendelkezik, akkor ennek beépítésével létrehozhatjuk a télikertünket.

A különálló télikertek az ingatlanon belül bárhol elhelyezhetőek, ahol elegendő a hely számukra. Eben az esetben a télikertre önálló épületként tekintünk, melynek általában mind a 4 oldalfala üvegezett.

Télikert építése

Télikert építése

Az épület mellett egy előre kialakított helyen is felépíthetjük télikertünket. Ilyenkor a télikert egyik oldalfalát maga az épület fogja biztosítani. ebben az esetben a teraszbeépítéshez hasonlóan az épület hőszigetelése hatékonyabb lesz a télikert kialakításának köszönhetően.

Télikert építése – Télikert szerkezetek alapanyaga

A télikert többféle alapanyagú lehet, a fából készült és a műanyag télikerteken kívül alumíniumból is felépíthető a télikertünk. A műanyag télikertek barátságos áraiknak és tartósságuknak köszönhetően népszerűek, a fa télikertek építése a természetes anyagok kedvelőinek lehet remek választás.

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

Az alumínium télikertek építésével tartós, szinte örök életű szerkezetet kapunk, amelynek felülete bármilyen színnel ellátható, későbbi festést pedig nem igényelnek.

Télikert építése – Mennyi idő szükséges egy télikert megépítéséhez

A télikert építése általában egy vagy két nap alatt kivitelezhető, ám a megrendelést követően általában 3-5 hét szükséges a szerkezetek legyártására.

Medencefedés vagy jacuzzi fedése

A télikert a medencénk vagy jacuzzink fedésére is alkalmas, fűtéssel ellátva akár egész évben lehetővé teszi a használatukat. Bármilyen alapanyagú télikert alkalmas a feladatra, ám mi inkább a műanyag vagy alumínium szerkezetűeket javasoljuk erre a célra, mivel a magas páratartalom miatt a fából készült télikertek élettartama lecsökkenhet.

Télikert építése – A télikert árnyékolása

A nyári napsütés hatására télikertünk könnyen túlmelegedhet. A megfelelő árnyékoló eszközök segítségével ez megelőzhető, ennek köszönhetően a télikertünk belső tere a nyári hőség alatt is kellemes hőmérsékletű lesz.

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa