A télikertek régebben az időjárásra érzékeny növényeknek szolgáltak otthonául, mely védelmet nyújtott számukra az őszi és téli hideg időben. Napjainkban egyre több háztartás rendelkezik télikerttel, melyek már teljesen más feladatot látnak el. A modern télikert előnyei közül az egyik legfontosabb, hogy hőszigetelésüknek köszönhetően fűtéssel is elláthatóak, melynek köszönhetően teljes értékű helységgel növelhetjük otthonunk hasznos alapterületét.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

Télikert előnyei – a télikert által nyújtott lehetőségek

A télikertek nagyméretű üvegfelületeiknek köszönhetően nem csak zavartalan kilátást tesz lehetővé a bent tartózkodóknak, hanem bőséges természetes fényt is biztosít a helység számára. A hőszigetelt üveg felületeknek köszönhetően kellemes hőmérséklet biztosítható, melyet további fűtéssel is kiegészíthetünk. A télikert építésével nyert terület többféle célt is elláthat, mely közül csak néhányat emelnénk ki.

Nappali vagy lakótér kibővítése

A télikert megfelelő elhelyezése által akár kibővíthetjük a nappali helységünket. A két helység közti közlekedés külön erre a célra beszerelt hagyományos, illetve nagyméretű tolóajtón is történhet. A tolóajtók segítségével néhány mozdulat megtételével le is választhatjuk a télikertet a nappalitól. Az üveg felületeknek köszönhetően a nappalinkba áramló természetes fény is megnőhet, jelentősen javítva a közérzetünket.

Étkező helység kialakítása

Az étkező segítségével a család és a vendégek egy erre szánt helységben együtt étkezhetnek, mindeközben pedig a konyhában jut hely az egyéb tevékenységekre. Kisebb otthonok esetében étkező ritkán található, vagy pedig más egyéb szerepet kap. A télikert építésével egy kiváló étkező helységet alakíthatunk ki, ahol összegyűlhet a család.

Télikert nappaliként

Télikert nappaliként

Terasz beépítés

A terasz télikertté alakításával egy esőtől védett helységet alakíthatunk ki. A teraszon eltöltött idő ezentúl már nem szakad meg egy hirtelen jött esőzéstől. A télikert üvegfelületeinek köszönhetően az itt elhelyezett növényeink elegendő természetes fényhez jutnak.

A terasz beépítés során nagyméretű nyílászárók kerülnek beépítésre, melyek használatával biztosíthatjuk a megfelelő szellőzést. A teraszból kialakított télikert előnye, hogy az itt tárolt bútoraink, használati tárgyaink folyamatosan védve lesznek majd az időjárástól.

Dolgozó helység kialakítása

A télikert segítségével egy olyan dolgozó szobát alakíthatunk ki, mely elegendő természetes megvilágítással rendelkezik. A természetes fény sokkal jobb közérzetet biztosít a bent tartózkodóknak, mint a mesterséges megvilágítás. Ennek köszönhetően az itt eltöltött idő illetve munkavégzés jobb közérzettel, valamint a kertre vagy udvarra való kilátással párosulhat.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

Növények tárolása, védelme

A modern télikertek kiválóan alkalmasak őseik feladatára, mely a kényes növények védelme, tárolása volt. Az itt elhelyezett szoba vagy balkon növényeink kiváló körülmények között fejlődhetnek. A télikert kialakításának köszönhetően télen és nyáron egyaránt tárolhatjuk itt a növényeinket.

Jacuzzi vagy medence fedése

A többnyire nyáron vagy kora ősszel használatos medencénk vagy jacuzzink fedésével kibővíthetjük annak használatát, akár egész évre is. A télikert fűtésével kellemes hőmérséklet biztosítható a helységben, melybe az üvegházhatás is a segítségünkre lehet. A medence fedésére a műanyag, alumínium és a fa télikertek is alkalmasak, ám a fából készült télikertek élettartama csökkenhet a pára miatt.

Előtető beépítése

Az előtető beépítésével egy előszobához hasonló helységet kapunk. Hazaérkezés után tárolhatjuk itt a cipőnket, vizes esernyőnket és egyéb tárgyainkat, melyet így nem kell bevinnünk a lakótérbe. A helység egy külön bejárati ajtóval van ellátva, mely otthonunk számára egy újabb védelmi vonalat jelenthet egy esetleges betörés során.

 

 

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa