Az előtető az épület homlokzatán bárhol elhelyezhető, legyen az a garázs bejárata előtt, teraszunk fölött, de a leggyakrabban a bejárati ajtó fölé kerül felszerelésre. Az előtető készítése számos alapanyagból történhet, de a polikarbonát előtető számos előnyös tulajdonságnak köszönhetően egyre népszerűbbek.

Polikarbonát előtető

Polikarbonát előtető

Polikarbonát előtető

A polikarbonát tetőlemez alacsony tömegének köszönhetően könnyű szerkezet építését teszi lehető. Amennyiben előtetőnk nem nyúl ki 1 méternél jobban az épület homlokzatától, akkor elegendő csupán a falhoz rögzíteni. Nagyobb méretnél a polikarbonát előtető alátámasztást igényel a megfelelő stabilitás érdekében.

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

A polikarbonát lapok felhasználásával készült előtetők modern külsőt kölcsönöznek az épületnek. Az anyag egyik fő jellemzőse a hatékony hőszigetelés és fényáteresztő képesség. A polikarbonát lapok mindkét oldala UV védelemmel van ellátva, ezért ellenállóak az erős napsütéssel szemben is. A polikarbonát lapok könnyű megmunkálást tesznek lehető, vágásuk, fúrásuk és szerelésük nem igényel nagy erőfeszítést.

Az egyszerű lapos kivitelű mellett ívekkel, formákkal rendelkező előtetők is kialakíthatóak. A polikarbonát kiváló védelmet nyújt az eső és a hó ellen, a természetes fényt jelentős részét pedig átengedi. Az ütésekkel szemben ellenállóak, ezért a jégeső ritkán tesz kárt a lapok felületén.

Üreges kialakításuknak köszönhetően az polikarbonát lemezek jó hőszigetelők, ezért az előtetők fedése mellett télikerteknél is jó szolgálatot tesznek. Több színben is elérhetőek, a víztiszta mellett lehetőségünk van bronzszínű, illetve opálos polikarbonát előtető kialakítására.

Polikarbonát teraszfedés

A terasz egy sokoldalú helység mely kellemes, természethez közeli időtöltést tesz lehetővé a család minden tagjának. Legyen szó étkezésről, pihenésről vagy családi összejövetelekről, a terasz kiváló helyet biztosíthatna ezeknek a tevékenységeknek.

terasz beépitese télikerttel

terasz beépitese télikerttel

A terasz használhatósága nagyban függ az aktuális időjárástól, ezért többnyire csak nyáron kellemes az itt töltött idő. Egy hirtelen nem várt eső hamar véget vethet a teraszon eltöltött időnek, ám a terasz fedésével ez könnyedén orvosolható.

A terasz az előtetőkhöz hasonlóan többféle anyaggal is lefedhető, a polikarbonát teraszfedés kivitelezésére is kiválóan alkalmas. Kisebb, keskenyebb teraszok esetében elegendő lehet az 1 méteres kinyúlású terasztető, nagyobb, szélesebb teraszok fedéséhez már lábazat szükséges. Erre a vázra kerülnek rögzítésre a polikarbonát tetőelemek. Ez a szerkezet többféle anyagból elkészíthető, legyen az fa, műanyag, acél, vagy pedig alumínium.

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

A polikarbonát teraszfedés szükségessé teheti a különböző árnyékoló eszközök használatát, az épület és a terasz tájolásától függően. Előnytelen tájolás esetén a fedett teraszunk a több órán át tartó erős napsütésben túlmelegedhet. Ezt a jelenség könnyen megelőzhető és orvosolható könyökkaros vagy tokozott textil árnyékolók használatával.

 

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa