A télikertek különleges helyszínt biztosítanak számunkra, legyen szó pihenésről, családi vagy baráti összejövetelekről, vagy növényeink egész éves tárolásáról. A télikertek többféle kivitelben megépíthetőek, akár különálló épületként, akár pedig hozzáépítve otthonunkhoz. A nappalival közös légterű télikertek különleges, egyedi hangulatot árasztanak, emellett akár jelentősen megnövelhetik a nappali helység területét.

A nappalival közös légterű télikertek előnyei

A helyből sose elég, a tágas nappali kényelmesen berendezhető. Ha nappalinkat télikerttel egészítjük ki, akkor sokkal természet közelibb élményt érhetünk el, valamint egy szabadon berendezhető, üveg felületekkel határolt területet kapunk.

A megnövekedett természetes fény mennyisége, valamint a kiváló kilátás a kertre vagy akár az éjszakai égboltra különleges élményt biztosít az épületben lakó emberek számára. Az ezzel nyert terület szabadon berendezhető, helyt kaphat itt a legtöbb használati tárgyunk vagy bútorunk, valamint a fényt kedvelő növényeink is.

A megfelelő tájolás, valamint a hatékony árnyékolás segítségével megakadályozható a helység túlmelegedése a nyári melegben, télen pedig a hőszigetelt üveg és alapanyag őrzi az otthon melegét.

A télikert hőszigetelése

Mivel ez esetben lakó télikertről van szó, így a helység a nappalival egy légtérben található. A megfelelő hőszigetelés elengedhetetlen ahhoz, hogy ne hűljön ki a helység az őszi-téli hideg során. A télikert szerkezetének alapanyaga, legyen az fa, műanyag, vagy pedig hőhídmentes alumínium hatékony hőszigetelést biztosít a télikertünk számára.

Mivel a télikert felületének több mint 90 %-át üveg borítja, így minden esetben két, vagy három rétegű hőszigetelt üvegezés kerül beépítésre. A télikert üvegfelületei nyitható és fix nyílászárókból állnak, ám igény szerint akár az összes függőleges üveg nyitható kivitelű lehet.

A nyílászárók esetében dupla tömítőgumi csík található az ablakszárnyak és a tok találkozásánál, melynek feladata az apró hézagok kitöltése, ezzel állva útját a levegőnek.

Nappali télikert

Nappali télikert

A nappalival közös légterű télikertek – A télikert alapanyaga

A télikert építéséhez többféle anyag közül választhatjuk ki az igényeinknek vagy pénztárcánknak megfelelőt.

Fa télikert

A fa télikertek a természetes anyagok kedvelőinek ajánlott. A borovi fenyőből gyártott télikertek egyedi és természetes megjelenést biztosít a helység számára. A szerkezethez használt faanyag rétegragasztással előállított lecekből készül, melyek hibakiejtett toldott, illetve toldásmentes borovi fenyőből is elkészíthetőek.

Műanyag télikert

A műanyag télikertek nagyon jó ár-érték arányuknak köszönhetően nagyon nagy számban vannak jelen. A PVC-ből gyártott, légkamrás kialakítású műanyag profilok könnyű, valamint ellenálló szerkezetek létrehozását teszik lehetővé. A műanyag télikert felülete alapesetben fehér, de különböző fa hatású vagy színes fóliával is bevonható a gyártás során.

Alumínium télikert

Amennyiben örökéletű szerkezettel szeretnénk otthonunkat kiegészíteni, akkor az alumínium télikert kiváló megoldást nyújthat számunkra. Az alumínium szerkezetnek köszönhetően egy könnyű és tartós télikert alakítható ki, melyen nem fog ki az idő vasfoga.

A hőhidmentes alumínium profilok a hőszigetelt üvegezéssel kiváló hőszigetelést tesznek lehetővé. Az alumínium télikertek szinte bármilyen színnel elláthatóak, segítségükkel bárki könnyedén megtalálhatja a neki tetsző télikertet.

A télikert árnyékolása

A télikert tájolásából adódóan a folyamatos, erős napsütést hatására a helység túlmelegedhet egy nyári nap folyamán. Mivel a nappalival közös légtérben található, így a nappaliban tartózkodók számára könnyen kényelmetlen lehet a túlmelegedett helység.

Ez a probléma a rendszeres szellőztetéssel, illetve hatékony árnyékoló eszközökkel könnyedén kiküszöbölhető. A télikert tetőszerkezetéhez többféle, szabályozható árnyékoló ponyva áll rendelkezésünkre, a függőleges üvegfelület pedig kívülről redőnyökkel, belülről pedig sötétítővel vagy reluxával is ellátható.

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa