A télikert építésével egy különleges hangulatú, valamint sokoldalú helységgel bővíthetjük otthonunk hasznos alapterületét. Az építéssel nyert területet használhatjuk étkező helységek kialakítására, pihenésre, növényeink egész éves tárolására, vagy akár nappalink kibővítésére is. A télikertek régen kizárólag fából készültek, ám mára már többféle alapanyag is rendelkezésre áll az építéshez. A műanyag télikertek kiváló hőszigetelésüknek, valamint nagyon jó ár-érték arányuknak köszönhetően egyre több háztartás engedheti meg magának egy kisebb-nagyobb télikert kialakítását.

Műanyag télikertek

Műanyag télikertek

A műanyag télikertek alapanyaga

A műanyag télikertek alapanyaga PVC, mely egy tartós, rideg és kemény anyag. Felületük ellenáll a folyamatosan tűző napnak, illetve a rájuk hulló csapadéknak is. A műanyag profilelemek belseje légkamrás kialakítású, melyek a bennük található levegőt hasznosítják hőszigetelési feladatokra.

A műanyag télikertek alapesetben fehér színnel készülnek, mely modern, letisztult hatást biztosít a szerkezet számára. A fehér színtől eltérő hatás is elérhető a színes vagy fa hatást imitáló fóliák használatával. Az általunk kiválasztott fóliát a gyártás során, a még meg nem szilárdult elemekre laminálják, ezzel elkerülhető, hogy idővel felváljon a fólia a műanyag profil felületéről.

Felületük nem igényel festést, vagy egyéb erőfeszítést, a műanyag télikertek tisztítása pedig gyerekjáték.

A műanyag télikertek hőszigetelése

A télikertek hatékony hőszigetelésének köszönhetően az épületben akár fűtés vagy légkondicionáló is telepíthető. A műanyag télikertek légkamrás kialakítású profil elemei mellett kiemelten fontos feladatot lát el a felhasznált üvegezés is.

A télikert szinte teljes felületét üveg alkotja, amely szükségessé teszi a hőszigetelt üvegezés használatát. A hőszigetelt üvegezés két, illetve három rétegű üvegfelületből áll. Az üveglapok közti légrések rossz hővezetésű gázzal vannak feltöltve.

A télikert építése során használt üvegfelület egy része fix, a többi pedig nyitható nyílászárókból áll. A megfelelő hőszigetelés eléréséhez a beépített nyílászárók dupla tömítő gumival vannak ellátva, melyek a zárt ablaknál összenyomódnak, és útját állják az apró hézagokon átáramló levegőnek.

Amennyiben szeretnénk, lehetőségünk van a télikert összes üvegfelületét nyitható nyílászárókkal ellátni, de általában két vagy három nyílászáró elegendő, mely magában foglalja a helység bejárati ajtaját is.

Télikert tetőszerkezete

A télikert építése során többféle anyagú szerkezet áll rendelkezésre a tetőszerkezet előállításához. A zsindely vagy egyéb nem átlátszó anyagok használatával a télikert egyik legnagyobb előnye veszik el, ami a nagy mennyiségű természetes fény.

A modern télikertek általában már fényáteresztő tetővel vannak ellátva. A fényáteresztő képesség biztosításához biztonsági üveglapok, valamint polikarbonát tetőlemezek is rendelkezésre állnak.

A biztonsági üveglapok a természetes fény teljes részét átengedik, valamint szabad kilátást biztosítanak a bent tartózkodók számára. Segítségükkel akár a csillagos égboltot is csodálhatjuk a télikert belsejéből. Az üvegtető választása esetén árnyékolásról is gondoskodnunk kell, mert a nyári hőségben könnyedén túlmelegedhet a télikertünk.

A polikarbonát tetőlemezek kiváló alternatívát biztosítanak számunkra. Segítségükkel könnyű és időtálló szerkezetet kapunk, melyek a fény egy részét átengedik, de segítenek hűvösen tartani a helységet. A víztiszta polikarbonát mellett opál vagy bronzszínben is választhatjuk, mely hangulatos megvilágítást eredményez a télikert belső terében.

Télikert árnyékolása

A télikerthez használt nagy mennyiségű üveg több mint elegendő természetes megvilágítást biztosít a helységnek, ám a sokáig tartó erős napsugárzás hatására könnyen túl is melegedhet. A télikert túlmelegedését a helység hatékony és rendszeres szellőztetésével, valamint az árnyékolók használatával érhetjük el.

Az üvegtetővel felszerelt műanyag télikertek árnyékolásához különböző árnyékoló ponyvákat használhatunk, melyek szükség szerint leengedhetők vagy felhúzhatók. A télikert függőleges üvegfelületei esetében többféle árnyékoló eszköz nyújthat segítséget.

A redőnyök használatával hatékonyan szabályozhatjuk a helységbe érkező fény mennyiségét, szükség szerint akár meg is szüntethetjük. Ehhez műanyag, illetve alumínium redőnyt is használhatunk. A redőnyök az üveg külső oldalán foglalnak helyet, ezért a napsugarakat már azelőtt megállítják, hogy elérné az üveg felületét.

 

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa