A télikertek régen a gazdagok kiváltságai közé tartoztak, ám mára már legtöbb ember megengedheti magának hogy otthonát egy sokrétűen használható, praktikus és kellemes hangulatú épülettel egészítse ki. Mennyibe kerül egy télikert? Az árra sok tényező van hatással kisebb nagyobb mértékben, a méreten felül a felhasznált alapanyagok, nyílászárók száma, a télikert kialakítása mind-mind befolyásolja a helység árát.

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

Télikert mérete

A télikert méretét az igényeink, illetve a rendelkezésre álló hely mérete határozza meg. A beépített teraszok vagy erkélyek esetén a maximális méret adott, bár kisebb méretű télikert is kialakítható rajtuk. Az épülethez hozzáépített, illetve a különálló télikertek esetében nagyobb méretű szerkezet is építhető.  A nagyobb méretű télikertek természetesen drágábbak, bár a négyzetméter áruk alacsonyabb.

Mennyibe kerül egy télikert?

A nagy kérdés! Mennyibe kerül egy télikert?

Télikert kialakítása

A télikert felépítésének módja szintén befolyásolja az árakat. Az erkélyen és teraszon felépített télikertek esetében a hely már adott. Az épület melléépített, illetve a különálló télikertek esetében az alapot kőművesek készítik elő, erre kerül felépítésre a szerkezet.

A télikert költségéhez a betonozott terület mérete illetve a kőművesmunka is hozzájárul. Az alap megépítését követően akár padlófűtést is kialakítható a télikert belsejében, még a padlóburkolat lehelyezése előtt.

Mennyibe kerül egy télikert? A télikert szerkezetének alapanyaga

A télikertek túlnyomó részét üvegfelület alkotja. A két vagy háromrétegű hőszigetelt üveg beépítésével a helység hatékony hang és hőszigeteléssel lesz ellátva. A télikert előállításának költségét felhasznált anyagok, illetve azok mennyisége határozza meg. Nagyobb méretű télikertek esetében több szerkezeti elem szükséges az építés során.

Műanyag télikertek

A műanyag télikertek alacsony ára kiváló záródással, szigeteléssel, illetve egyszerűséggel párosul. Az üreges szerkezetű, PVC-ből gyártott profildarabok légkamrás kialakításával alacsony tömegű és kiváló hőszigetelésű biztosítható. Felületük nem igényel festést, ellenállnak az őket érő víznek és párának, tisztán tartásuk pedig könnyen elvégezhető.

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

A gyártás során hozzáadott adalékanyagoknak köszönhetően hosszú ideig ellenállóak az erős napsütéssel szemben, a felületük elsárgulása nélkül. A műanyag télikertek felülete fehér színű, de fa hatású fóliával természetesebb és változatosabb hatás érhető el.

Fa télikertek

A télikertek segítségével közelebb érezhetjük magunkat a természethez, a fa télikertek által pedig még tökéletesebb hatás érhető el. A fa természetessége és egyedisége barátságos környezetet biztosít számunkra, építésükhöz többféle fafajta is alkalmas. A borovi fenyőből készült télikertek látványos és szép szerkezet létrehozását teszik lehetővé.

A borovi fenyő tartós, emellett kiválóan alkalmas a kültéri használatra. Felületkezelésének köszönhetően a felületük minősége hosszú időn át megőrizhető. A felület 7-10 évente újrafestve pedig évtizedeken keresztül megvédi télikertünket.

A fa télikertek gyártása rétegragasztással ellátott, hossztoldott vagy toldásmentes anyagból történik, a tartószerkezethez pedig fa gerendák kerülnek beépítésre.

Alumínium télikertek

Az alumínium télikertek a legmagasabb igényeket is kielégítik. Az alapanyagának köszönhetően nem rozsdásodnak, felületüket nem kell bizonyos időnként újrafesteni, valamint ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben. Az alumínium rendkívül tartós, ellenálló, valamint könnyű szerkezetek létrehozását teszi lehetővé.

Felületük az szinte bármilyen színnel ellátható, így bármilyen környezetbe szépen fog mutatni a télikertünk. Az alumínium télikertek ára magasabb kategóriát képvisel, ám ezért az összegért cserébe szinte örökéletű szerkezet kapunk.

A felhasznált nyílászárók

A télikert építése során fix, illetve nyitható nyílászárók kerülnek beépítésre. A szerkezet árát a felhasznált nyílászárók száma és méretet befolyásolja. Kisebb méretű télikertek esetében természetesen kevesebb számú ablak kerül beépítésre. A helység kialakítása szerint legalább egy bejárati ajtó kerül beépítésre, a lakóépülettel egybeépített télikertek esetében akár két bejárati ajtó is elhelyezhető.

Tetőszerkezet

A kialakított helység többféle anyagú tetővel felszerelhető. A maximális mennyiségű természetes fény biztosításához polikarbonát lemezből, illetve biztonsági üvegből is megépíthető a tetőszerkezet. Az üvegtető fényáteresztő képessége sokkal nagyobb, de nagyobb tömeggel rendelkezik, ehhez pedig erősebb tartószerkezet szükséges, ami megnöveli a télikert költségeit.

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa