Télikert számtalan módon hasznosítható családunk számára, méretétől, kialakításától függően. Kialakíthatunk bennük étkezőhelységet, dolgozó vagy pihenőszobát. Időjárásra érzékeny növényeink számára akár egész évben otthonul szolgálhat. Amennyiben szeretjük az állatokat, nekik is kialakíthatunk a télikert belsejében egy kisebb területet.

Állatok tartása a télikertben

Egy megfelelő hőszigeteléssel ellátott télikert kiváló menedékhelyet szolgáltathat kutyák, illetve macskák részére éjszaka, vagy pedig akár egész nap is a téli évszakban. Az ide elhelyezett alom nem rontja majd lakásunk összképét, szobatiszta állat esetében pedig nem kell aggódnunk a kellemetlen meglepetések miatt. Az állatok télikertbe engedésével a széthulló kutya vagy macskaszőrtől is megóvhatjuk otthonunkat, bútorainkat.

A kutyák és a macskák nagy része igényli a szabadságot, ezért inkább az esti órákban érdemes őket beengedni, megóvva őket a téli fagyoktól. Amennyiben kutyánk vagy macskánk szabad bejárással rendelkezik a télikertünkbe, mindenképpen figyeljünk oda, hogy milyen növényeket tárolunk itt, megóvva ezzel a kedvencünk egészségét.

A télikert kiváló otthont nyújthat az egyéb kisállatoknak is. Fűtött vagy légkondicionált télikertek esetében elhelyezhetjük itt az akváriumot, terráriumot, vagy akár a madárkalitkát. A fűtés mellett célszerű a télikertet árnyékoló eszközökkel is felszerelni, mely a nyári hőségben megakadályozza télikert túlmelegedését is. Az árnyékolás mellett a rendszeres szellőztetés is fontos az itt tartott állatok testi épségének megőrzése érdekében.

Madarak a télikertben

A télikert tökéletes helyet biztosíthat díszmadaraink számára is. Az ide helyezett papagáj, kanári vagy egyéb tollas kisállat remekül érzi magát, valamint a télikertünk is sokkal természet közelibb érzést nyújthat. Mivel nem biztos, hogy a család összes tagja szeret kora reggel a hangos madárcsipogásra ébredni, így kiváló megoldás lehet, ha a télikertben alakítjuk a madaraink otthonát.

A télikert szerkezetét alkotó hőszigetelt üveg és egyéb anyagok remek hangszigetelést biztosítanak a helység számára, így senkit nem fognak zavarni a madarak, valamint az arra járó macskáktól is biztonságban lesznek.

Akvárium elhelyezése a télikertben

A télikertben már önmagában is csodás hely lehet egy-egy étkezés vagy pihenés alkalmával. Zárt, védett helyként a télikert otthont adhat az akváriumnak is. A télikertben eltöltött pihenőidő valamint a díszhalaink megcsodálása külön-külön is megnyugtató és pihentető, de így még jobb hatás érhető el.

A télikertben elhelyezett akvárium védve lesz az időjárástól, valamint egyedi hangulatot biztosít az ott tartózkodók számára.

Terrárium elhelyezése a télikertben

Ha a halak vagy a madarak helyett a ritkább kisállatokat kedveljük inkább, akkor ők is kiváló otthonra lelhetnek télikertünkben. A terráriumunk, és annak felszerelése egyik családtagunkat sem fogja zavarni. A teknősünk vagy kaméleonunk nem igényel sok helyet, a kisméretű terrárium a télikert bármely sarkában elhelyezhető.

Amennyiben pókokat vagy kígyókat tartunk otthon, ők is elhelyezhetőek a télikertben, megkímélve a családunk azok tagjait, akik nem kedvelik, vagy kifejezetten félnek tőlük.

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa