A lakásunkhoz tartozó erkély segítségével néhány lépéssel kiszabadulhatunk a négy fal közül, élvezhetjük a napsütést vagy a friss levegőt. Használatuk többnyire csak nyáron lehetséges amennyiben jó idő van, a többi időszakban folyamatosan ki van téve az időjárás viszontagságainak az erkélyünk. Az erkélybeépítés lehetővé teszi, hogy ezt a területet az évszaktól és időjárástól függetlenül használhassuk.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

Erkélybeépítés panellakásban

Erkélybeépítés panellakásban

Erkélybeépítés előnye

Az erkély beépítésével nyert területet többféleképpen is hasznosíthatjuk. Az ezzel nyert terület otthonunk hasznos alapterületét bővíti ki, megvédve az itt elhelyezett használati tárgyainkat. A helységben számára a nagyméretű üvegfelületek több mint elegendő természetes fényt biztosítanak, ami jótékonyan hat a közérzetünkre.

Kertészkedés az erkélyen

A beépített erkélyen akár kényesebb szobanövényeinket is elhelyezhetjük, biztosítva a számukra szükséges fény mennyiséget anélkül, hogy kitennénk őket az időjárás hatásainak. A beépített hőszigetelt nyílászáróknak köszönhetően a helység fűtése is megoldott.

Dolgozó szoba kialakítása

A természetes megvilágításnak, illetve otthonunk fűtésének köszönhetően akár egy kisméretű terasz beépítésével is lehetőségünk van egy dolgozó szoba kialakítására. Az ezáltal nyert helység könnyedén otthont adhat egy íróasztalnak, számítógépnek, valamint a hozzá szükséges egyéb kiegészítőknek.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

Nappali bővítése

A beépített erkélyt vagy teraszt akár egybe is nyithatjuk a nappalinkkal, ezzel akár jelentősen is megnövelve annak területét. Egy tolóajtó segítségével egyetlen mozdulattal leválaszthatjuk vagy egybenyithatjuk a két teret igényünk szerint.

Tároló hely kialakítása

Helyből sosem elég, a beépítéssel nyert területet akár be is bútorozhatjuk, emellett otthont adhat egyéb értékeinknek is. A ritkán használt ruháink, sportszerek vagy kerékpárok védve lesznek az esőtől és hótól, valamint könnyedén hozzáférhetőek számunkra.

Erkélybeépítés – Nyílászárók alapanyaga

Az erkély beépítése során hőszigetelt ablakok kerülnek beépítésre. Az klasszikusnak számító fa ablakok mellett lehetőségünk van műanyag ablakokkal is felszerelni a beépített teraszt. A beépítés során felhasznált nyílászárók gumitömítéssel illetve hőszigetelt üvegezéssel vannak ellátva.

Műanyag ablakok

A műanyag ablak nagyon jó ár-érték arányuknak köszönhetően egyre népszerűek az emberek körében. A barátságos áruk mellett kiválóan zárnak és szigetelnek, emellett modern külsőt biztosítanak a helységnek. Alapesetben fehér színben készülnek, ám felárért cserébe eltérő színű, illetve fa hatású fóliával is elláthatóak. A műanyag ablakok felülete nem igényel festést, karbantartásuk pedig egyszerű.

Fa ablakok

A fa ablakok a természetes anyagok kedvelői számára jelentenek megoldást. A fa nyílászárókra jellemző egyedi mintázat és természetes külső teszi vonzóvá az ablakok felületét.

A nyílászáró gyártására alkalmas számos fafajta közül a borovi fenyőből készült fa ablakok a legelterjedtebbek. A borovi fenyő kültéri és beltéri használatra egyaránt kiváló, emellett könnyű megmunkálás és időtállóság jellemzi őket. A rétegragasztott, hossztoldott és hibakiejtett, illetve toldásnélküli faanyagból előállított nyílászárók hosszú időn keresztül ellenállnak a vetemedésnek.

A fa ablakokat a gyártás során felületkezelik, ennek segítségével megóvható a faanyag a gombáktól, penésztől, illetve a felületüket érő csapadékoktól. A felületkezelés 8-10 évente történő megújításával a borovi fenyőből készült ablakok hosszú évtizedeken keresztül megőrzik felületük szépségét.

Beépített erkély árnyékolása

Az árnyékoló eszközök használatával könnyedény szabályozhatjuk a helységbe érkező fény mennyiségét. A redőny a leghatékonyabb árnyékoló, mely a természetes fény mennyiségének szabályzása mellett megvédi a helységet a túlmelegedéstől is. A terasz beépítés során az ablakokat műanyag, illetve alumínium redőnyökkel is elláthatjuk, melyeket fix illetve mobil szúnyoghálóval is felszerelhetünk.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa