A szabadban eltöltött idő a friss levegőnek és a napsütésnek köszönhetően nagyon előnyös élettani hatással bír szervezetünkre. Az otthonunkhoz tartozó erkélynek köszönhetően néhány lépés megtételével kiszabadulhatunk a négy fal közül. Sajnos az erkély az év nagy részében nem használható az előnytelen időjárás miatt. Nyáron viszont sok esetben a folyamatos napsütés miatt túlmelegedhet az erkélyünk. Az erkély árnyékolás többféleképpen is elvégezhető, ennek eredményeként akár a tomboló nyári hőségben is használhatjuk őket.

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

Fontos az erkély árnyékolás az erős napsütés miatt.

Fontos az erkély árnyékolás az erős napsütés miatt.

Erkély árnyékolás – Beépített erkély

Az erkély beépítésével akár az egész évben élvezhetjük a teraszunk kínálta lehetőséget. A beépítés során hőszigetelt nyílászárók kerülnek beépítésre. Ennek köszönhetően akár télen is kiülhetünk egy-egy kávéra vagy egy kicsit lazítani az erkélyünkre. A téli időszakban a hőszigetelt üvegezésnek köszönhetően részben a nap melege, valamint az otthonunkból hője tartja melegen a helységet.

Beépített erkély árnyékolása

Annak érdekében, hogy nyáron ne melegedjen túl a helység, erkély árnyékolás szükséges. Ezt többféle eszköz segítségével is kialakíthatjuk.

Erkély árnyékolás reluxa vagy szalagfüggöny használatával

A reluxa és a szalagfüggöny a helység belső oldalán foglal helyet, a napfény jelentős részét távol tartja a beépített erkélytől, ezért hatékonyan csökkenthető a hőmérséklet odabent. Segítségükkel viszonylag könnyedén elvégezhető az erkély árnyékolás.

A belső árnyékoló eszközök hátránya hogy a napfényt csak azután térítik el, miután áthaladt az üvegen, emiatt nagyobb hőség eseten kevésbé hatékony, mint a kívül elhelyezett árnyékolók. Az ablakok nyitásakor a belső sötétítők gyakran útban vannak, vagy megnehezítik a nyitást.

Redőny

Redőny

Erkély árnyékolás redőny segítségével

Az hagyományos ablakokhoz hasonlóan redőny segítségével is megoldható az erkély árnyékolás. A redőnyök nagy előnye hogy útját állják a napfénynek, még az előtt hogy az üvegfelülethez érne. Ezzel megakadályozható az üvegfelületek felmelegedése, ezáltal még hatékonyabb árnyékolást lehetővé téve. A redőnyök leengedésével teljesen kizárhatjuk a helységből a fényt.

Mivel az ablak külső oldalán vannak felszerelve, így akár teljesen lehúzott redőnynél is könnyedén, akadálymentesen nyitható és zárható az ablak.

Többféle anyagú és kialakítású redőny közül választhatjuk ki a nekünk megfelelőt. A műanyag redőnyök kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek, segítségükkel olcsón, ám hatékonyan árnyékolhatjuk erkélyünket.

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

Az alumínium redőnyök nagyon hosszú élettartammal rendelkeznek, valamint bármilyen színnel elláthatóak. Igény esetén emelőmotorral is elláthatóak, ilyenkor használatuk gombnyomással vagy távirányítóval történik.

Mindkét redőny típus kiegészíthető mobil szúnyoghálóval, ami a zavaró rovaroktól véd meg minket. A mobil szúnyogháló használaton kívül a felül beépített tárolójában foglal helyet, szükség esetén néhány mozdulattal lehúzhatóak.

Erkély árnyékolás – Hagyományos erkélyek

Napellenzők

Napellenzők

Amennyiben nem beépített erkélyről van szó, akkor is megoldható az erkély árnyékolása.

Bukókaros napellenző

Hasznos és hatékony árnyékolók, melyek állítható dőléssel rendelkezik. Erkélyek esetében a mennyezethez vagy az épület homlokzatához vannak rögzítve. Az árnyékoló ponyva feszességét az alumínium karokhoz rögzített rugós szerkezet biztosítja.

Függőleges lefutású napellenző

A függőleges napellenző az erkély mennyezetéhez van erősítve, és függőleges lefutással rendelkezik. Használaton kívül egy alumínium tengelyen feltekerve foglal helyet. Az erősebb széllökések ellen az alján található cső formájú rögzítővel védekezhetünk.

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa