Az előtető elengedhetetlen részét képezi a legtöbb épület típusnak. Az előtető az adott épületben a bejárati ajtó fölött található, segítségükkel számos kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat. Az itt elhelyezett tárgyaink bizonyos szintig védettek az esőtől és hótól, valamint az bejárati ajtó nyitásakor sem kell az esőben állnunk, amíg a kulcsunkat keressük. Az előtető készítés, felszerelés csupán néhány óra alatt kivitelezhető.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést, árajánlatot!

Az előtető kialakítása alapján két fő csoportba tartozhat. A falra szerelt előtető segítségével a bejárati ajtót és a környékét védhetjük meg az elázástól. Ezek az előtetők alátámasztás használata nélkül 1 méterre nyúlhatnak ki a homlokzattól.

Ha egy méternél nagyobb előtetőt szeretnénk, akkor alátámasztást kell használni. Ezeknél a szerkezeteknél egyik oldal szintén az épület homlokzatához vannak rögzítve, a túlsó végén pedig tartólábak támasztják meg őket. Ennek segítségével lényegesen nagyobb és szélesebb előtetőt hozhatunk létre.

A homlokzathoz való rögzítés nélkül is kialakíthatunk előtetőt, ilyenkor a szerkezet mindkét oldalon tartólábakra nehezedik.

Előtető készítés – Polikarbonát előtető

Előtető készítés - polikarbonát

Előtető készítés – polikarbonát

A polikarbonát tetőlemezek alacsony tömegű előtetők készítését teszik lehetővé. Az előtető ennek köszönhetően nem igényel majd nagy teherbírású tartólábak.

A polikarbonát előtető modern és praktikus, többféle előtető kialakítást tesz lehetővé. Többféle színben elérhetőek, ezért könnyen hozzáigazíthatóak az épület többi részéhez. A polikarbonát előtető a fény egy részét átengedi, elősegítve a természetes fény kialakítását.

Az anyag egyik sajátossága, hogy az üreges kialakítása miatt a felületükre hulló esőcseppek kopogó hangot okozhatnak.

 

Előtető készítés – Üvegtető

Az üvegből készült előtető az egyik legelegánsabb módja az épület bejáratának védelmére. A polikarbonát tetőlemezhez képest nagyobb tömegű szerkezetek. Az üvegtető tartószerkezete acélból illetve fából készült oszlopok és konzolok felhasználásával is történhet.

Az üvegtető kialakítása üvegtáblák felhasználásával is lehetséges. Ezek teljes mértékben átengedik a rajtuk álhaladó napfényt. Az előtetőhöz használt üvegtető biztonsági üvegből készül, mely törés megakadályozza az üvegszilánkok szétszóródását.

Előtető készítés – Terasztető kialakítása

Az épülethez való terasz megfelelő időjárási viszonyok esetén nagyon kellemes helyszínt biztosíthat különböző időtöltésekhez, legyen az egy családi ebéd, vagy csak egy kis délutáni kikapcsolódás. Az előtetőkhöz hasonló szerkezetűek a terasztetők, ám sokkal nagyobb terület védhető le a segítségükkel.

Az itt elhelyezett bútoraink, növényeink viszont folyamatosan ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Egy váratlan esőzés hamar véget vethet az itt eltöltött időnek. A terasztető kialakításával teraszunk, valamint az itt elhelyezett tárgyaink védelmet nyernek az esővel szemben.

Terasztető anyaga

A terasztető készítése többféle alapanyag felhasználásával megvalósítható. A terasztető készítés során az egyik leggyakrabban választott anyag a polikarbonát lemez. A polikarbonát terasztető könnyű, ám stabil szerkezet kialakítását teszi lehetővé. Felhasználásával különböző formájú tetőket alakíthatunk ki, legyen az egyenes, körcikkes, vagy akár íves tetőszerkezet.

A terasz tető tartóelemei fából illetve fémből is készülhetnek, melyek akár üvegtető használata esetén is megfelelő teherbírással rendelkeznek.

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa