A télikert fűtése több módón is kialakítható, az építéshez használt elemek hőszigetelésének köszönhetően a helység fűtése gazdaságosan történik. A télikert a természetes fénynek, valamint a természet közelségének segítségével hasznos és kellemes részét képezi otthonunknak. Szerkezetének túlnyomó részét üveg alkotja, ezért kellemes kilátást és természetes világítást biztosít a bent tartózkodók számára. A hagyományos terasszal ellentétben a télikert nincs kitéve közvetlenül az időjárásnak. A télikert fedett és zárt teret alkot, mely megvédi az itt lévőket a széltől, esőtől, valamint a hidegtől.

Az épület mellett kialakított télikert fűtése

Az épületet mellett felépített szerkezet fűtése többféleképpen is megoldható. A meglévő fűtési rendszerünk bővítésével könnyedén felfűthetjük a helységet, a hőszigetelt alapanyagoknak köszönhetően. Mivel a télikert legalább egy oldala az épülettel közös, így a falakon át leadott hő nagy része is hasznosul a belső térben. A szükséges hőenergia többi részét a radiátorok, valamint a hőszigetelt üvegezés által kialakított üvegházhatás biztosítja a télikert számára.

A hagyományos radiátorok mellett szintén megoldást nyújthat télen a padlóradiátorok használata. Az eszköz az üvegezés előtt kerül beszerelésre a padlóba, melye függőleges légfüggönyt alakít ki. Ennek előnye, hogy a télikertek leghidegebb pontját tartja melegen, ami pedig a hőszigetelt üveg. A fűtés mellett keringeti a belső térben található levegőt is, valamint megakadályozza a pára lecsapódását az üvegen, megőrizve a szabad átlátást az üvegfelületeken.

Kisebb vagy közepes méretű télikertek esetén bármilyen egyéb hordozható fűtő eszközzel is felmelegíthetjük a helységet, amennyiben azok biztonságosan üzemeltethetők.

Nappalival közös légterű télikert fűtése

A nappalival közös légterű télikert fűtése általában nem jár semmilyen komolyabb módosítással. Az épület mellé közvetlen felépített télikert fűtése az épületben található fűtőberendezések használatával is megoldható. A nappali alapterületét ilyenkor a télikert a méretéhez adottan megnöveli, így érdemesebb nagyobb teljesítményre állítani az eszközöket. A hideg évszakokban szintén segítséget jelent az üvegezésen található fém bevonat, mely átengedi a napfényt, viszont a jelentős részét bent is tartja a napsugaraknak.

Különálló télikert fűtése

A különálló télikertek elsősorban medencék és jacuzzik köré kerülnek felépítésre, de természetesen egyéb feladatnak is megfelelnek. A különálló télikert fűtésének szintén több módja létezik. A hordozható fűtőberendezések használatát a hőszigetelt üvegezés által kialakított üvegházhatás, valamint a fürdővíz felmelegítése, melegen tartásai is elősegíti. Ezeknél a helységeknél érdemes figyelni a páratartalmat is, melyet rendszeres szellőztetéssel, vagy pedig szellőztetők felszerelésével biztosíthatunk.

A télikert hőszigetelése

A télikert építés során szinte az összes szerkezeti elem kialakításánál figyelembe veszik a megfelelő hőszigetelést. Az épület szerkezete fából, alumíniumból, illetve műanyagból is készülhet, melyek mind ideális hőszigetelést biztosítanak a télikertünk számára. A fa télikertek esetében a faanyag természetéből adódó szigetelését hasznosítják, a műanyag és alumínium profilok pedig üreges kialakításuk segítségével tartják melegen a helységet.

A télikertek túlnyomórészt üvegből állnak, melyek nagy mennyiségű természetes fényt biztosítanak az épületben tartózkodók számára. A télikertbe jutó fény nyáron akár nagymértékben is felmelegítheti a helységet, ezért ilyenkor célszerű az különböző árnyékolók használata. A téli időszakban jóval kevesebb napsütés tapasztalható, ám ilyenkor a télikert az üvegen átjutó napsugarak segítségével segít a kellemes hőmérséklet kialakításában. A hőszigetelt üveg jelentősen lecsökkenti az üvegen keresztül elveszített hőenergiát, így a téli napfény is kellemes hőmérsékletet biztosíthat számunkra.

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa