A télikerteket ma már nem csak a gazdagok engedhetik meg maguknak, emellett pedig a feladatkörük is kisebb nagyobb mértékben megváltozott. Használatuk régebben kizárólag az időjárásra a vagy az aktuális évszakra érzékeny növények tárolására, gondozására korlátozódott. A mai modern télikerteknél már inkább a lakórész megnövelése, vagy egy új helység kialakítása a cél. Ez a helység sokféleképpen hasznosítható, ellátható elektromossággal, valamint akár fűthető is a téli évszakokban. Építésükhöz többféle alapanyag is rendelkezésre áll, melyek főként tartósságukban és megjelenésükben térnek el egymástól.

A télikertek belső elrendezése

Az épület mellett létesített télikertek mérete általában az elhelyezkedésétől függ. Érdemes az építés előtt végiggondolni, hogy milyen feladatot fog ellátni a helység, és ennek megfelelően méretezni őket.

A kisebb méretű télikertek is kiváló helyet biztosítanak egy pihenőhelység létrehozásához, melyekhez elegendő egy kényelmes szék vagy fotel, valamint egy kis asztal elhelyezése. A belső kialakításnál mindenképp vegyük figyelembe, hogy a télikert bejárata könnyen hozzáférhető legyen a berendezés után is. Amennyiben a méretük és az elrendezésük lehetővé teszi, egy kényelmes kis dolgozószoba is kialakítható a télikertben.

Ha megfelelő méretekkel rendelkezik, a télikert tökéletes helyszíne lehet egy étkező helységnek is. A méretezésüknél figyelembe kell venni az asztal méretét, valamint a székek számát. A rendelkezésünkre álló hely meghatározásánál a nyitott ablakokat is figyelembe kell venni, máskülönben nehézkes lenne a közlekedés a székek közt.

A télikertek eredeti feladatkörükben is kiválóan alkalmazhatóak mérettől függetlenül. A kedvenc szobanövényeink, vagy a haszonnövényeink palántái számára kiváló védett hely alakítható ki. Az itt elhelyezett növények védelmet kapnak a hidegtől, de a nagyméretű üvegfelületek több mint elegendő napfényt engednek át a növények számára.

A terasz beépítésével nyert télikertek esetén maga a terasz mérete a meghatározó, melyet a berendezéskor figyelembe kell majd venni. Nagyobb méretű teraszok esetében a lehetőségek száma is megnő, így még több feladatra alkalmas a télikertünk.

Ha van otthonunk úszómedencénk vagy jacuzzink, akkor a télikertek segítségével kiváló helységet alakíthatunk ki számukra. Ezzel jelentősen kitolhatjuk a használatukat, fűtéssel ellátva akár egész évben is használhatjuk őket. Ezeknek a télikerteknek a minimum méreteit a medence határozza meg, ezen felül még a zavartalan közlekedést, valamint az egyéb bútorok vagy székek helyét is figyelembe kell venni.

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa