A télikertek segítségével közel kerülhetünk a természethez, anélkül hogy közvetlenül ki lennénk téve az időjárásnak. A fa télikert egy sokoldalúan használható, különleges helyszíne lehet a legtöbb családi eseménynek.

Miért is jó egy fa télikert?

A fa télikert hőszigetelése nem marad el a többi lehetséges alapanyagtól, ennek köszönhetően akár fűtést is kialakíthatunk bennük. A télikert hőszigetelő képessége részben a fa tulajdonságainak köszönhető. Mivel a télikertek szinte teljes egészét üvegfelület alkotja, így hőszigetelt üvegezéssel érik el a megfelelő hatást.

Fa télikert

Fa télikert

A télikertek túlmelegedését, valamint a friss levegő bejutását nyílászárókkal biztosítjuk. A hatékony szellőzéshez általában két nyílászáró is elegendő lehet. Amennyiben szeretnénk, lehetőségünk van az összes üvegfelületet nyitható ablakokkal ellátni.

A télikert fából a legjobb választás a természetes alapanyagokat kedvelők számára. Többféle fafajta alkalmas télikertek építésére, melyek segítségével a természet közelségét tovább fokozhatjuk.

A fából készült télikertek lucfenyőből, vörös fenyőből vagy borovi fenyőből épülnek.

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

Fa télikertek anyaga, télikert fából

A fa télikertek túlnyomó része a borovi fenyő felhasználásával készül, amely egy nagyon tartós faanyag. Külső és belső használatra egyaránt kiváló választás, ezért a télikertek, nyílászárók és bútorok mellett egyéb területeken is előszeretettel használják.

Az időjárás viszontagságainak nagyon hosszú időn át képes ellenállni, emellett hatalmas színválasztékból választhatjuk ki a télikertünk színét. A faanyag rajzolatának és a színválasztéknak köszönhetően a télikertünk bármilyen környezetbe könnyen beleilleszkedik majd.

A fa télikert anyaga a felületkezelésük által tartósan ellenállnak majd a felületüket érő csapadéknak, valamint a faanyagot károsító rovaroknak és gombáknak.

A télikertek építésénél használt alapanyag rétegragasztással készül, hossztoldott faanyag felhasználásával. A fa ablakokhoz hasonlóan lehetőségünk van toldásoktól mentes faanyagot használni, ám ez jelentősen drágább a hossztoldotthoz képest.

A rétegragasztás segítségével előállított faanyaggal felhasználásával a fa télikert esetleges vetemedése jelentősen csökkenthető. Ezzel megelőzhető, hogy a csapadékok vagy a levegő páratartalma miatt eldeformálódjon a télikertünk szerkezete.

A rétegragasztott faanyagok előállítása során több vékonyabb falécet ragasztanak össze, egymásra ellentétes száliránnyal. Ennek köszönhetően a télikert szerkezeti stabilitása és terhelhetősége is megnövelhető.

Fa télikert – Fa télikert festése

A fa télikertek felülete folyamatosan ki van téve az időjárásnak. Ahhoz hogy a fa télikert megőrizze felületének állapotát, védelemmel kell ellátni. A gyártás során a faanyagot ellátják a szükséges rovar és gomba elleni védelemmel, majd lefestik felületüket a kívánt színre.

Ezt a felületkezelést 8-10 évente megújítva a fából készült télikertek hosszú évtizedeken keresztül megőrzik majd felületük szépségét.

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa