A télikert manapság már bárki számára elérhető, ezért egyre többen választanak télikertet, de sokan nem tudják mi legyen a télikert alapanyaga. Akinek az ingatlana rendelkezik elegendő hellyel a télikert megépítésére. A télikertek felületét szinte teljes mértékben üveg borítja, mely nem csak egyedi hangulatot biztosít a bent tartózkodó emberek számára, hanem a közérzetükre is jótékony hatást gyakorol.

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

A télikertünk szerkezete egyaránt alkothatja fa, műanyag vagy pedig alumínium elemek felhasználásával. A fent említett alapanyagok közül mindhárom alkalmas teljes egy értékű télikert felépítésére, a számunkra ideális alapanyag kiválasztása főként egyéni ízlésünk és a rászánt összeg függvénye.

Télikert alapanyaga – Fa télikertek

A fából készült télikert elsősorban a természetes anyagok kedvelőinek javasolt. A fa egyedi szépsége nagyon mutatós télikertek építését teszi lehetővé, mely könnyedén belesimul környezetébe. A télikert készítésére több féle fából is elkészíthető, amely kültéri használatra alkalmas. A télikert építésére az egyik legideálisabb faanyag a borovi fenyő.

Télikert alapanyaga - műanyagból készül téli kert

Télikert alapanyaga – műanyagból készül téli kert

A borovi fenyő egy nagyon tartós faanyag, mely ellenálló az időjárás káros hatásaival szemben, a megfelelő felületkezelés hatására ez az ellenálló képesség nagyon hosszú megvédi a fa külsejét.

A fa télikertek szerkezetét általában hossztoldott és rétegragasztott faanyagból készítik. Igény esetén toldás nélküli faanyagból is elkészíthető. Utóbbi jelentősen nagyobb költségű lehet, mivel viszonylag ritka a megfelelő méretű, hibátlan faanyag.

A fa télikertek többféle színben elérhetőek, így bárki találhat ízlésének megfelelőt. Lehetőségünk van a télikert felületét akár homogén színnel is ellátni, bár az teljesen elfedi a fa természetes szépségét. A fából készült télikertek felületét a fa nyílászárókhoz hasonlóan érdemes 7-8 évente újra lefesteni, ennek köszönhetően nagyon hosszú ideig megőrzi majd az állapotát.

Télikert alapanyaga – Műanyag télikertek

A műanyag télikertek PVC felhasználásával készülnek, ami egy hatékony, tartós és olcsó alapanyag, valamint széleskörű felhasználást tesz lehetővé. Ellenáll az állandó napsütésnek, felületére nincs hatással a pára vagy az eső. A műanyag télikertek nem igényelnek sem festést vagy felületkezelést, tisztán tartásuk pedig egyszerűen elvégezhető.

A műanyag télikertek profiljainak belsejében a nyílászárókhoz hasonlóan légkamrák vannak kialakítva, mely a jó hőszigetelés előfeltétele. A légkamrák a télikert szigetelése mellett nagymértékben csökkentik a szerkezet tömegét is. Ennek köszönhetően a télikert építésekor nem kell vastag ormótlan gerendákkal elcsúfítani látóterünket.

A műanyag télikertek ára alacsony, viszont hatékony hőszigeteléssel vannak ellátva, valamint tartósak és ellenállóak. A kiváló ár-érték aránynak köszönhetően a műanyag télikertek manapság már bárki számára elérhetőek, aki szeretne egy otthonra.

Télikert alapanyaga – Alumínium télikertek

Az alumínium télikertek minden szempontból a luxust és a tartósságot képviselik. Az alumínium tulajdonságainak köszönhetően a télikertünk szinte örök életű lehet. Az alumíniumból készült váz teljes mértékben ellenáll az időjárás próbáinak, nem rozsdásodik, valamint a vetemedés sem okozhat gondot.

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

A tökéletes záródásnak és az alumínium kiváló hőszigetelésének köszönhetően a télikertek a napfény hasznosítása mellett akár gazdaságosan fűthetőek is a téli, kora tavaszi időben. Jacuzzink vagy medencénk köré felépítve akár egész évben élvezhetjük a kellemes fürdést, anélkül hogy egy vagyont költenénk a helység és a víz melegen tartására.

Az alumínium szilárdságának köszönhetően akár vékonyabb profilok kialakítása is lehetséges, megnövelve ezzel az üvegfelületek méretét, valamint modern külsőt kölcsönözve a télikertünk számára.

Az alumínium télikertek felülete már a gyártás során megkapja végleges színét, az összeszerelést követően nem lesz szükség a felületek újrafestésére. Az alumínium bármilyen színnel ellátható, a lehetőségeknek csak a képzeletünk szabhat határt. Habár megépítésük némileg drágább a fából és műanyagból épített télikerteknél. A magasabb összegért cserébe egy olyan szerkezettel bővítjük ki otthonunkat, ami minden igénynek megfelel.

 

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa