A télikertek régebben kizárólag a jómódban élők kiváltsága volt, szerepük szinte kizárólag az időjárásra érzékeny növények tárolására korlátozódott. Mára ez a helyzet megváltozott, a télikertek ma már sokak számára megfizethetőek. Építésük többféle alapanyag felhasználásával történhet, melyek közül bárki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. Azok, akik számára a műanyag télikertek egyszerűsége, valamint a fa természetessége nem elegendő, a minőségi alumínium télikert építése jelentheti a tökéletes megoldást.

Alumínium télikert építése

Alumínium télikert építése

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

Alumínium télikert

Az alumínium télikertek ára viszonylag magasabb a többi alapanyagból készült társaihoz képest, ám cserébe számos előnyös tulajdonsággal ruházza fel a helységet. Az alumínium előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy tartósak, felületük nem rozsdásodik, alacsony tömegüknek köszönhetően pedig könnyű szerkezetek létrehozását teszik lehetővé.

Az épülethez használt profilok az alapanyag merevségének köszönhetően nem igényelnek további acél merevítést, képesek elviselni akár a háromrétegű hőszigetelt üvegezés súlyát is. A nagyobb szerkezeti szilárdságnak köszönhetően ugyanakkora helyre keskenyebb profil is elegendő, ennek következményeképp akár nagyobb méretű üvegtáblákkal látható el az alumínium télikert.

Az alumínium télikert felületére nincs káros hatással az erős napsütés, valamint a rájuk hulló csapadék, valamint nem tesz bennük kárt a gombásodás vagy penész. Mivel az alapanyag ellenáll a párának, így a télikert segítségével lefedhetjük medencénket, jacuzzinkat anélkül, hogy a levegő páratartalma kárt tenne a szerkezetben.

Az alumínium télikertek egyik legnagyobb előnye, hogy a fából vagy műanyagból készült szerkezetekkel ellentétben bármilyen színnel elláthatóak. Ennek segítségével az utólag épített télikertek könnyedén harmonizálhatnak otthonunkkal.

A télikert hőszigetelése és nyílászárói

A télikert a hideg évszakokban az üvegfelületeiket érő napfény segítségével kellemes hőmérséklet alakítható ki. Az üvegházhatás hasznosítása mellett természetes gazdaságosan fűthetőek is. Ehhez a profilok és a hőszigetelt üvegezés használata nyújt segítséget.

A télikertek felületének szinte egészét alkotó üvegfelület hőszigetelt üvegezéssel van ellátva. A hőszigetelt üvegezés két vagy három rétegű üvegszerkezetből áll. Az üvegrétegek közt rossz hővezetésű, általában kripton vagy argon gáz található.

A télikert hőszigetelése mellett szintén nagyon fontos a hatékony szellőztetés lehetőségének kialakítása. A megfelelő légcsere biztosításához legalább két nyitható nyílászáró szükséges, ám igény szerint az összes üvegfelület is kialakítható nyithatóra.

Ide kattintva kérjen télikert helyszíni felmérést!

Alumínium télikert árnyékolása

A télikert üvegfelületeit érő folyamatos napsütés hatására a helység egy meleg nyári napon könnyedén túl melegedhet, kellemetlenné téve a benne tartózkodást. Az esetek többségében a rendszeres szellőztetés megoldást jelenthet. A probléma teljes megoldásához célszerű megfelelő árnyékoló eszközökkel felszerelni a helységet.

A télikertek a természetes fény jelentős részét a fényáteresztő tetőelemeken keresztül juttatják be. Melynek árnyékolása különböző árnyékoló ponyvával vagy textillel oldható meg. Ezek az árnyékolók szabályozhatóak, szükség esetén néhány mozdulattal vagy gombnyomással le és felhúzhatóak.

A télikertbe függőleges üvegtáblái esetében a redőnyök jelenthetnek megoldást. A redőnyök segítségével könnyedén szabályozhatjuk, vagy szükség szerint meg is szüntethetjük a télikertbe jutó természetes fényt. A műanyag redőnyök egyszerűségének és alacsony árának köszönhetően kiváló megoldást jelenthet a túlmelegedéshez.

Az alumínium redőnyök még hatékonyabb módon akadályozzák meg a télikertünk túlmelegedését, illetve védik az üvegfelületeket egy esetleges vihar vagy jégeső során. Az alumínium redőnyök a hagyományos zsinórral vagy gurtnival való használat mellett emelő motorral is elláthatóak, mely még nagyobb kényelmet tesz lehetővé felhasználói számára.

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa