A beltéri ajtó feladata az épületben található helységek elválasztása, valamint köztük történő zavartalan közlekedés biztosítása. Mivel nem látnak el védelmi és hőszigetelő feladatokat, így a műszaki szempontok helyett inkább a beltéri ajtó külső jegyei kerülnek előtérbe. A beltéri ajtók több csoportra oszthatóak. A hagyományosan nyíló beltéri ajtók mellett kétféle típusú tolóajtó is létezik.

fa beltéri ajtó

fa beltéri ajtó

Fa beltéri ajtó

A fa beltéri ajtó természetes anyaga által kellemes légkört biztosít otthonunk belső tereinek. Többféle fafajtából előállíthatóak, valamint rengeteg szín közül választhatjuk ki a nekünk megfelelőt.

A borovi fenyő az egyik leggyakrabban választott alapanyag a fa beltéri ajtók gyártásakor. A borovi fenyő nagyon tartós és szép beltéri ajtók gyártását teszi lehetővé. Felületük a fenyőkre jellemző rajzos mintával, valamint sárgás, barnás árnyalattal rendelkezik.

A fa beltéri ajtók nem igényelnek feltétlenül felületkezelést, ám az ajtó felületének védelmével jelentősen megnő az ajtó élettartama. Olyan helységekbe, ahol viszonylag magas a levegő páratartalma, mindenképpen festett fa beltéri ajtót válasszunk. Ilyen helység például a konyha vagy a fürdőszoba.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést, árajánlatot!

Hagyományos fa beltéri ajtó

Beltéri ajtó

Beltéri ajtó

A hagyományosan nyíló fa bejárati ajtók általában gerébtokos vagy pallótokos kivitelben készülnek, ám utólag szerelhető tokkal rendelkezők is kaphatóak. Utóbbi egyik legnagyobb előnye, hogy a belső terek felújítása során utolsó lépésként is beépíthetőek a falak sérülése nélkül. Ilyen esetben nem sérül a falra elhelyezett burkolat, festés vagy tapéta, valamint nagyon rövid idő alatt beépíthetőek.

Léteznek egy szárnyas, kétszárnyas valamint üvegezett beltéri ajtók is, így nagyobb falnyílások esetén is számos beltéri ajtó közül választhatunk.

Fa tolóajtó

A tolóajtók modern, praktikus megoldást nyújtanak belső tereink elválasztásához. Helytakarékosak és modern látványt nyújtanak. A beltéri tolóajtók egyik legnagyobb előnye hogy a helységből minimális helyet vesznek el.

A tolóajtóknak két típusa létezik, a falban futó tolóajtó fal egyik oldalán sem foglal el helyet. Használatuk közben a fal belsejében kialakított fészek tolódik be. A fal előtt futó beltéri tolóajtó a fal egyik oldalán felszerelt sínen fut ki, ezért az itt elhelyezett bútoroknál figyelembe kell venni az ajtó helyigényét.

Beltéri ajtó – Üvegajtó

Az üvegajtók exkluzív külsőt kölcsönöznek belső tereinknek. Ezek az ajtók átlátszó és matt üveggel is elláthatóak, ennek köszönhetően bármelyik helységben kiváló választás lehet. Az ajtó lapjául szolgáló edzett 8 vagy 10 mm vastagságú üveg nagyon szilárd és tartós. Az üvegajtó zárt állapotban is nagy mennyiségű fényt enged át, tágasabb érzést keltve otthonunkban. A hagyományosan nyíló ajtók mellett tolóajtó is készíthető üveg felhasználásával.

Műanyag beltéri ajtó

A fa mellett léteznek műanyag beltéri ajtók is. Ezek a beltéri ajtó tökéletesen beleillenek a modern otthonokba. A műanyag beltéri ajtók Pvc-ből készülnek, kialakításuknak köszönhetően nagyon jó hang és hőszigeteléssel vannak ellátva. Felületük könnyen tisztítható és nem igényel festést, emellett ellenálló a párás levegővel szemben.

A műanyag beltéri ajtó vékonyabb falak esetén is könnyen beépíthető, ezért panellakások esetében ideális választás lehet. Alapesetben fehér színben készülnek, ám igény esetén színes, illetve fa hatású fóliával is elláthatóak.

Beltéri ajtó ár

A beltéri ajtók ára a felhasznált anyag, kialakítás és a felszereltség függvénye. A többi nyílászáróhoz hasonlóan léteznek olcsóbb és drágább modellek, így bárki könnyedén megtalálhatja a pénztárcájának és ízlésének megfelelő beltéri ajtót.

Télikert kapcsolat

Profixig Team Kft.

Télikert bemutatótermünk címe: Budapest, IX.kerület, Márton u 35B Előzetes bejelentkezés a bemutatóterembe az alábbi telefonszámon lehetséges: Tel:+36(20)5130668 Szikszó, Miskolci út 46 E-mail: [email protected] Bankszámlaszám: 10403002-50526585-75491002 Adószám: 23381098-2-05
Termékeink
 • előtető
 • nyitott terasz
 • medencefedés
 • teraszbeépítés, terasz építés
 • függönyfal
 • üvegház
 • teraszok készítése fából
 • kocsibeálló
 • redőny
 • fa télikert
 • télikert árnyékolás
 • reluxa